Bantuan pituah



Di Amérika Sarikat hukum, teu epektip bantuan pituah anu ngaku diangkat ku kriminal disabit terdakwa asserting nu defendants pituah legal dipigawé jadi ineffectively nu dicabut terdakwa konstitusional katuhu dijamin ku Bantuan Pituah Klausa Kagenep Amandemen ka Konstitusi Amérika Sarikat.

Kompetensi dihartikeun salaku akal bantuan professional jeung dihartikeun dina bagian ku prevailing professional norma jeung standar. Pikeun ngabuktikeun maranéhanana narima teu epektip bantuan, hiji kriminal terdakwa kudu mintonkeun dua hal: Nu baheula test ieu diatur dina Strickland v. Washington, nu Agung Court Amérika Sarikat ogé ngadegkeun nu gagal pikeun nginpokeun terdakwa a langsung konsékuansi tina kalimah qualifies salaku teu epektip bantuan pituah, tapi gagal pikeun nginpokeun jaminan akibat biaya kriminal teu. Pangadilan ukiran kaluar iwal ngeunaan imigrasi konsékuansi pikeun noncitizens, kaasup inadmissibility jeung carana nundung dihasilkeun ti dmana kriminal, dina Padilla v.

Kentucky, reversing a dmana mana pituah salah disarankan noncitizen nu pleading kaliru teu bakal boga négatif imigrasi akibat

Teu epektip bantuan pituah ogé bisa jadi hiji taneuh pikeun voiding a waiver of katuhu pikeun daya tarik nu terdakwa a bisa jadi kudu ditandatanganan salaku bagian tina kasapukan plea jeung jaksa. Dina dua-prong Strickland standar, convictions kriminal geus affirmed dina banding komo mana pangacara pertahanan murag sare salila jaksa cross-ujian of terdakwa, ieu beurat mabok dina alkohol sakuliah sidang, dina ieu pisan kaséhatan goréng jeung pikun, ieu gering mental (komo dibahas tipuana-na dina lawang argumen), atawa ieu dirina felon dihukum anu kaasup kalimah layanan masarakat dina bentuk defending dituduh murderers (najan kurangna nya tina pangalaman dina kasus saperti). Point of Strickland nyaeta komo pisan mampuh kinerja pituah teu ngarojong pananjung teu epektip bantuan, lamun aya ogé independent jeung bukti penting tina defendants kasalahan atawa lamun hasil ahir bakal meureun geus sarua dina husus kasus, komo jeung kompeten pituah