Cerai jeung Sipat — Division Aset di Cerai



StepDivorceTM hade lamun spouses anu satuju ka hiji uncontested cerai, komo lamun maranehna geus considerable aset jeung liabilities. Jeung StepDivorceTM gampang, gancang jeung affordable, sabab spouses ngalakukeun pagawean di laju sorangan. Tujuanana nyaéta pikeun nyiapkeun ditangtoskeun paperwork nu ngagambarkeun sipat jeung atawa hutang distribution nu anjeun sareng salaki anjeun satuju.

Division of sipat mangrupa salah sahiji tantangan greatest of cerai, utamana sabab pasangan umumna teu jieun catetan tina naon anu dipiboga saméméh jeung salila nikah.

Aset jeung liabilities jadi commingled

Lamun pasangan hayang file pro se, maranéhanana normal ngabagi kakawinan estate, nu ngawengku sakabeh aset jeung liabilities ka kumaha unggal pihak satuju. Dina cerai hukum nyebutkeun hiji deal gede ngeunaan division of sipat, utamana lamun spouses teu bisa satuju. Pro se filing pasangan nyieun loba ieu kaputusan ngeunaan division of sipat babarengan. Pasangan geus leuwih otoritas-nyieun kaputusan ti lamun hal mana anu ka sidang, jeung hal ieu ngamungkinkeun sababaraha datang babarengan dina leuwih friendly way. Ku ngamekarkeun sorangan pasatujuan, divorcing pasangan leuwih gampang pikeun nuturkeun ngaliwatan dina eta kaputusan. Prosés mangka ngurangan biaya jeung waktu pasangan investasi di litigated megat. Ieu, tangtu, salah sahiji alesan utama jalma file pro se jeung naha StepDivorceTM nyaeta hiji alternatif gede pikeun pasangan anu hayang ka file pikeun sorangan cerai. Naon anu penting pikeun hiji salaki teu bisa jadi penting ka nu séjén, atawa visa sabalikna. Hal anu penting pikeun inget yen jeung sagala harta nilai séntiméntal bisa jadi teu pangalusna influencer lamun datang ka division. Pasangan negotiate dina cara nu beda: sababaraha mindeng leuwih fokus dina hubungan maranéhanana jeung batur jeung ieu bakal pangaruh kumaha maranéhanana bakal negotiate pikeun item nu nikah. Sedengkeun batur kurang fokus dina hubungan jeung leuwih dina tugas husus-tujuan. Pasangan ngabagi harta pro se kudu jadi mindful tina pangajen fluidity sabab faktor psikologis bisa ngakibatkeun item nu tangtu keur hargana boh leuwih atawa kurang ti item nu sejen. Ditanggap kapamilikan, nu bisa datang ti noel hiji obyék atawa imagining owning eta, bisa nambahan nilai nu obyék. Dina basa sejen, urang bisa ngarasa rasa kapamilikan hiji item komo lamun maranehna teu jum atan sorangan eta, nu bisa nempatkeun hiji nilai nu leuwih luhur dina item ku kituna overvaluing hiji item alatan séntiméntal alesan. Sababaraha item bisa jadi sabenerna ngarasa kurang hiji leungitna ti batur. Contona, urang bisa ngarasa kurang leungitna basa aranjeunna méré nepi saham atawa pangsiun ti akun maranéhanana bakal lamun maranehna geus ngahurungkeun leuwih mobil atawa barang rumah tangga sabab mobil jeung barang anu beton jeung geus legal luhur jeung katarima kapamilikan. Saham jeung pangsiun akun potongan kertas jeung bisa jadi teu boga katarima kapamilikan nurunkeun anak nilai ditanggap. Hal anu penting pikeun mastikeun yén pangajen fluidity teu jadi detriment ka pihak méré nepi hak milik di talak hiji pakampungan. Dina ngabagi hutang dina pro se action, spouses kudu inget yen pausahaan kartu kiridit teu obligated ku divorcing pasangan sipat kasapukan. Dina sagala jurisdictions, joint hutang kartu kiridit mangrupa milik babarengan sabab unggal salaki geus joint jeung sababaraha liability for kawajiban. Komo lamun hiji salaki nu satuju pikeun nyokot dina hutang, lamun eta geus lain spouses ngaran dina eta, atawa dina sababaraha kasus, lamun teu, nu creditor boga hak pikeun datang sanggeus duanana spouses pikeun mayar. Divorcing pasangan mindeng nungkulan utang dina salah sahiji tina tilu cara. Kahiji, pasangan bakal mayar off kabéh hutang kadua, maranehna mayar hutang babarengan jeung katilu, pasangan bakal ngabagi hutang jeung unggal mayar na atawa nya sapuk pikeun ngabagikeun hutang. Sedengkeun mimiti pilihan bisa jadi hese, geus banding ka loba pro se filers sabab eta ngajadikeun pikeun putus bersih jeung mimiti seger tanpa konflik antara urut spouses. Nu kadua jeung katilu pilihan teu ngan nyieun pikeun terus kontak, tapi ogé nunda hiji spouses kiridit di risiko. Hutang division gumantung kana naha divorcing pasangan hirup dina sipat masarakat atawa adil division yurisdiksi. Dina hiji sipat masarakat state, hiji salaki anu tanggung jawab hutang ditanggung salila nikah jeung henteu masalah anu ngaran dina eta dina hiji sebaran adil state, hutang dina hiji spouses ngaran-na atawa hers sorangan, tapi salaki a nyaéta tanggung jawab pikeun hutang dicokot dina ngaranna atawa nya, komo maranéhanana tanpa na atawa nya idin. Ngagunakeun StepDivorceTM sistem, spouses nu bébas pikeun digawe kaluar sorangan hutang division. Loba divorcing pasangan mutuskeun ngeunaan ngabagi sipat maranéhanana jeung hutang sorangan jeung atawa tanpa bantuan a pihak katilu nétral, tinimbang ninggalkeun eta ka hakim. Pangadilan umum bakal approve nu mana wae division sipat kasapukan spouses ngabaru jadi salami éta téh adil. Lamun pasangan teu bisa satuju dina division, maranéhanana bisa ngalebetkeun sipat maranéhanana sengketa ka pangadilan, nu bakal make state aturan hukum pikeun ngabagi harta. Dina kaayaan ieu, cerai geus moal aya deui uncontested jeung ngagambarkeun hiji pengacara bakal jadi pilihan pangalusna. Pro se filers kudu ngabedakeun antara kakawinan jeung sipat misah, nu bisa jadi matak ngabingungkeun jeung nangtang, utamana lamun sababaraha geus nikah lila jeung akumulasi angka nu gede estate. Lamun pasangan teu bisa atawa moal ngalampahkeun ieu, pangadilan ngabagi harta jeung hutang dina salah sahiji dua aturan dasar: eta boh dibagi dina sipat masarakat atawa sebaran adil gumantung kana hukum nagara. Sipat masarakat, ogé dianggap kakawinan, ngawengku sagala panghasilan salila nikah ogé hal éta kaala jeung earnings. Kabéh hutang ditanggung salila nikah, kajaba nu creditor ieu husus néangan ka sipat misah hiji salaki, nu dianggap sipat masarakat hutang. Sipat misah hiji salaki ngawengku hadiah jeung inheritances dibikeun ngan ka nu salaki, tatu pribadi awards ditampa ku nu salaki, jeung proceeds tina mancén nu vested, nu hartina, pensioner jadi jum atan dijudulan narima eta saméméh nikah. Sipat dibeuli jeung misah dana hiji salaki tetep nu spouses sipat misah.

Ngabagi bisnis bisa jadi utamana hésé

A bisnis dipiboga ku hiji salaki saméméh nikah sésa-sésa-na atawa nya sipat misah salila nikah. Sabagian tina eta bisa jadi sipat masarakat lamun bisnis ngaapresiasi salila nikah atawa duanana spouses digawé di dinya. Lamun misah sipat commingled jeung sipat masarakat salila nikah, janten sipat masarakat, boh sabagian atawa sagemblengna, gumantung kana kaayaan. Sipat dibeuli jeung kombinasi misah jeung masarakat dana mangrupa bagian masarakat jeung bagian misah sipat lamun salaki hiji ieu mendemonstrasikan nu sababaraha misah dana anu dipaké. Sipat misah dicampurkeun babarengan jeung sipat masarakat umumna jadi sipat masarakat. Naon sakapeung ngajadikeun division sipat matak ngabingungkeun nyaeta division of sipat teu merta hartosna hiji division fisik. Pangadilan bisa pangajén unggal salaki a persentase tina total nilai sipat. Dina kajadian éta, unggal salaki narima sipat pribadi, aset, jeung hutang jeung sia sarua nya atawa nya persentase. Oge, eta téh haram pikeun boh salaki ka nyumputkeun aset dina raraga tameng eta tina division sipat. Sabelas sarikat Alaska, Arizona, California, Idaho, Louisiana Louisiana, Nevada, New Mexico, jeung Texas, Washington, Wisconsin, jeung Puerto Rico, mengklasifikasikan sadaya hak milik hiji jalma nikah salaku boh sipat masarakat, nu hartina milik disarengan ku boh spouses, atawa sipat misah hiji salaki. Di nu séjén tilu puluh-salapan jurisdictions aset jeung earnings akumulasi salila nikah dibagi equitably tapi teu salawasna sarua. Dina sababaraha pamadegan sarikat, nu hakim bisa mesen hiji pihak ka make sipat misah pikeun nyieun pakampungan adil boh spouses. Divorcing pasangan bisa jadi pohara possessive ngeunaan hiji imah, utamana basa aranjeunna keur nyoba ngabagi kakawinan estate diri jeung geus barudak minor.

Dina ahir, pasangan biasana nyieun salah sahiji tina tilu pilihan

Maranéhanana bisa) ngajual imah jeung beulah proceeds) hiji isteri mundut batur dipikaresep salaku bagian tina pakampungan atawa) terus sorangan imah babarengan. Unggal deukeut ieu ngabogaan kaunggulan jeung kalemahan, gumantung kana kaayaan divorcing pasangan. Lamun barudak nu aub, nu indungna anu spends lolobana waktu jeung kids jeung nyadiakeun maranéhanana care primér biasana tetep dina kakawinan imah jeung eta. Pikeun alesan ieu, pangadilan mindeng awards imah ka custodial indungna. Lamun pasangan gabug jeung imah anu sipat misah imah bisa jadi sipat misah salaki di imah anu judulna. Gabug pasangan nu sorangan imah babarengan nyanghareupan hiji knottier pertanyaan sabab ayakeun salaki ngabogaan hak hukum pikeun sipat solely