Collectivization — Reshaped rusia asal



Dina April, Spartacus ballet, choreographed ku great master rusia Yuri Frigorific, premiered dina Bolshoi Teater. Pikeun opat puluhan, geus watesan gawé pikeun teater, jeung portrayed kaunggulan jeung athleticism tina Bolshoi menari. Peter Carl Faberge ieu dunya-kawentar master kamasan jeung sirah Imah Faberge dina Kakaisaran Rusia di waning poé Kakaisaran rusia. Dina gugur taun, pamaréntah ngurangan roti harga meuli. Nu tani, anu obligated pikeun ngajual roti ka nagara, dijawab ku»roti jurus»: maranéhanana mutuskeun pikeun nungguan nepi ka spring ngajual gandum maranéhna, sabab dina spring harga anu tumuwuh. Ieu ditambahkeun ka masalah tina gagal panén jeung ngabalukarkeun troubles di supply loba industri puseur. ieu diwanohkeun: jalma anu kapaksa pasrah jumlah anu kawates roti ka nagara. Kawijakan ieu geus dipaké sakali, sababaraha taun samemeh. Dina taun, pepelakan gagal deui, jeung dina spite tina ukuran dicokot, kalaparan balik ka nagara. Ku, aya geus opat belas rébu koléktif kebon rupa nu beda-beda dina USSR. Pamaréntah nempo poto eta jadi leuwih produktif jeung leuwih gampang pikeun ngadalikeun, jadi eta méré collectives statusna: alat modern jeung pajeg remissions. Nyanghareupan krisis, Stalin megatkeun pikeun ngumpulkeun kabéh individu rumahtangga kana tani miskin anu bungah ngadéngé ieu warta, tapi jegud jalma-jalma anu teu siap pikeun méré jauh sagalana maranéhanana milik. Dina asa, urang tiwas sorangan sapi jeung dibeuleum widang sorangan. Tatanén populasi turun ka satengah ukuran anak. Huru dimimitian di ditu di dieu, jeung sanggeus keur diteken maranéhanana ngancik kana aksi teror jeung sabotase, saha nu teu hayang ngasupkeun kolkhozes anu dianggap musuh public jeung ditahan, dipiceun, atawa dieksekusi. Dina waktu nu sarua, lamun saperti hiji Koléktif patani nu maca Stalins artikel Lieur jeung kasuksésan, dimuat dina Pravde koran dina bulan Maret, Di taun, lamun genep puluh tani anu di kolkhozes, Stalin ujug-ujug kajawab nya warga jeung hiji artikel, di mana manéhna dikritik sorangan saméméhna lampah. Nurutkeun artikel ieu, ieu kasalahan ka drive urang kana kolkhozes ku gaya, jeung jadi dulur miboga hak pikeun sorangan hiji tegalan. dua puluh hiji tina tani kenca kolkhozes langsung, tapi dina satengah taun maranéhanana geus mulang: pamaréntah diwanohkeun unbearably pajeg badag pikeun individu rumahtangga.

Dina, ngayakeun sisikian rencana mucunghul jadi unrealistic: loba wewengkon éta pasrah leuwih roti ti maranehna. Nu ngalepatkeun ieu bergeser onto kulaks, anu»hayang cuk pamaréntah Soviet ku bony leungeun tina kalaparan», kitu Pavel Postyahev, Sekretaris Partéi Tengah Committee, ceuk. Stalin paréntah nu rencana jadi kaeusi di cost nu mana wae nu, jeung kalaparan teu mawa lila pikeun némbongan.

Di Wikivoyage ieu nu paling dahsyat

Kabéh anjing jeung ucing ngiles ti jalan désa. Polisi ngalaporkeun tindakan cannibalism jeung lynching cannibals. Lamun tani usaha pikeun ngajalankeun jauh ka kota, pasukan husus dieureunkeun eta. Pikeun meunangkeun sahanteuna hiji sakeupeul tina sisikian, tani sneaked kana kolkhoz widang neukteuk paku kenca sanggeus cropping atawa nyokot sababaraha siki. Ieu bahaya pisan: urang bray maok kolkhoz sipat ditéwak jeung dieksekusi atawa ditawan pikeun sapuluh taun. Enya, nu disebut tadi lampah ogé diitung salaku maok. Tani disebut hukum ieu»Hukum Tilu Paku», jeung, tani murag korban ka eta, maot dina taun jeung koran resmi tetep jempé ngeunaan kalaparan. Basa asing dilongok USSR, maranéhanana anu papanggih jeung feasts jeung imut. Maranéhanana balik ka imah assured nu sagalana katuhu kabéh dina Uni Soviét, jeung ngan Nazi propagandists bisa mikir atawa obrolan nu cara séjén. Dina, nu reorganisasi of administrasi aparat pamustunganana mantuan pikeun ngeureunkeun musibah sarta pikeun ngamankeun nyata badag pamotongan.

Dina taun, nu jatah sistem di kota ieu dileungitkeun

Tapi, kapaksa collectivization ampir ancur Soviet tatanén, sarta nyandak taun mulangkeun eta.»Skomorokhs»anu kuna rusia strolling performers, anu entertained urang jeung lagu, tarian, komik muterkeun jeung acrobatic trik. Inuman susu ferméntasi, sarua yougurt, nu ngandung baktéri séhat, nu mantuan nyerna dahareun. Kefir nepi ka poé ieu tetep salah sahiji bahan dasar dina rusia familys diet. Domestic immersion manaskeun, loba dipaké di USSR, di mana listrik ieu murah jeung comforts kawas cai panas anu teu gampang diaksés. Nu vytrezvitel ieu sobering-up station di républik urut USSR, kitu oge di sababaraha nagara Éropa Wétan. Dongeng Magic lauk mas atawa Dongeng Pamayang jeung Lauk ieu dijieun kawentar ku rusia panulis Alexandr Pushkin dina. Oladushki nu hiji tina dua jenis pancakes dipikawanoh asakan rusia maranéhanana anu kandel leuwih — lain keur thinner crepe-kawas blini