Federal Court of Arbitrase Moscow District



Muka Pausahaan Stock Joint»Severstal»(hereinafter disebut salaku OAO»Severstal») kajawab Arbitrase Court of Moscow jeung petisi dina vacating putusan komisi FAS Rusia januari, dina kasus hiji — dina palanggaran antimonopoly panerapan jeung urutan January, dina terminasi pelanggaran antimonopoly panerapan dikaluarkeun dina dasar putusan di luhur. Buka Stock Joint Pausahaan Magnitogorsk Metalurgi Ngagabung»(hereinafter disebut salaku OAO»MMK») diondang pikeun ilubiung dina kasus salaku Pihak Katilu. Ku putusan Pangadilan Arbitrase Moscow May, kenca tanpa robahan ku resolusi nu Kasalapan Arbitrase Pangadilan Banding of agustus, nu diganggu gugat kaputusan jeung urutan FAS Rusia nu adjudicated salaku batal. Nu FAS Rusia ku anak cassation banding requests pikeun nyabut kaputusan jeung resolusi sabab maranéhanana anu diliwatan dina palanggaran tina norma substantive hukum, jeung hususna tina item salah sahiji Artikel genep Hukum RSFSR tina Maret -«Dina kompetisi jeung restricting monopolistic kagiatan dina pasar komoditi»(hereinafter disebut salaku Hukum RSFSR tina. -), kasimpulan tina Arbitrase Pangadilan teu pakait jeung nu sabenerna kaayaan kasus jeung proofs nu aya di kasus nu bener. Nu FAS Rusia ngarasa yén henteuna ditulis pasatujuan (numutkeun) bisa jadi bukti nonexistence nu kolusi lamun sabenerna amal tina subjék anu dilumangsungkeun dina koordinasi. Arbitrase Pangadilan teu teu tumut kana tinimbangan nu leumpang di harga dina strip baja ieu dilakukeun sakaligus, jeung salaku hasil tina ieu kompetisi dina pasar ieu diwatesan. Saterusna, henteuna OAO»Severstal»jeung OAO»MMK»dina ngadaptar tina monopolists teu cukup taneuh pikeun ngalirkeun a judgment yén maranéhanana anu teu agén ékonomi nu kudu babagi leuwih ti tilu puluh lima pasar produk panengah. Dina grounds nu di luhur diganggu gugat kaputusan jeung urutan FAS Rusia anu diliwatan lawfully, jeung maranéhanana pakait jeung antimonopoly panerapan dina gaya. Dina response maranéhanana nu OAO»Severstal»jeung OAO»MMK»nyokot iwal ti ka kapuasan nu alesan nu cassation banding jeung paménta nu putusan banding jeung resolusi kudu ditinggalkeun tanpa alterations. Harga ningkat dina a pasar teu bisa taneuh pikeun kacindekan dina concerted lampah. Nu FAS Rusia teu ngabuktikeun dibeunangkeun tujuan kolusi- wangenan kompetisi. Dina proceedings Pangadilan wawakil FAS Rusia sustained argumentation nu cassation banding jeung dipénta pikeun nyabut kaputusan jeung resolusi salaku diliwatan unlawfully jeung groundlessly, sedengkeun wawakil OAO»Severstal»jeung OAO»MMK»objecting kapuasan nu ngaku argumentation dipénta pikeun ngajaga banding yudisial amal tanpa alterations. Sanggeus nalungtik correctness tina aplikasi ku Arbitrase Court of kahiji jeung appellate instansi norma substantive hukum, jeung ngabogaan dibahas argumentation nu cassation banding jeung objections ka eta Arbitrase Court of cassation conto teu bisa manggihan grounds pikeun nyabut putusan banding jeung resolusi. Sanggeus nalungtik comprehensively, sagemblengna jeung impartially bukti kasus Arbitrase Pangadilan geus kapanggih nu ku kaputusan januari, dina kasus hiji — dina pelanggaran antimonopoly panerapan nu MAP of Rusia ditangtukeun masalah ka OAO»Severstal»jeung OAO»MMK»order januari, dina terminating pelanggaran tina item salah sahiji Artikel genep Hukum RSFSR tina. ditembongkeun dina concerted lampah aimed di raising harga pikeun strip nu dipaké pikeun manufaktur pipa minyak jeung gas-rupa produk. Invalidating nu putusan banding jeung resolusi nu Arbitrase Pangadilan reasoned nu FAS Rusia teu ngabuktikeun palanggaran dina bagian OAO»Severstal»jeung OAO»MMK»tina item hiji Artikel genep Hukum RSFSR tina. jeung koordinasi dina laku lampah nu ceuk usaha jeung tujuan restricting (nyieun inadmissible) kompetisi. Nurutkeun ka item salah sahiji Artikel genep Hukum RSFSR tina. eta dilarang pikeun dicindekkeun hiji atos, deal mana wae, kasapukan atawa ngalaksanakeun tindakan concerted ku agén ékonomi meta dina produk single pasar (substitutable produk) nu ngarah bisa ngakibatkeun atawa ka: ngadegkeun (ngarojong) harga (tariffs), diskon, premiums (tambahan pangmayaran), surcharges ngaronjatkeun, turunna atawa ngarojong harga di auctions atawa tenders pasar babagi nurutkeun wewengkon prinsip, pikeun volume penjualan atawa purchases, range produk dijual atawa bunderan sellers atawa pembeli (konsumén) constraining aksés ka pasar atawa ngaleungitkeun séjén agén ékonomi ti eta salaku sellers produk nu tangtu atawa maranéhanana pembeli (konsumén) nampik pikeun dicindekkeun kontrak jeung tangtu sellers atawa pembeli (konsumén). Ti luhur Artikel jeung ti nu umum harti tina Hukum RSFSR tina. kitu kieu nu hiji kasapukan hiji susunan nepi ku agén ékonomi dina koordinasi tina hiji atawa aspék séjén kagiatan bisnis hasil nu aya (bisa jadi) wangenan atawa ilangna kompetisi dina pasar pakait jeung wangenan hak pamakéna. Sapuk lampah nu concerted atawa salah lampah nu agén ékonomi anu ngahaja nunda maranéhanana kalakuan kana dependence dina paripolah séjén pamilon pasar hasil nu wangenan atawa ilangna kompetisi di pasar pakait. Arbitrase Pangadilan of kahiji jeung appellate instansi geus rightfully ditangtukeun nu aya buktos concerted laku lampah nu OAO»Severstal»jeung OAO»MMK»diwanohkeun kana bahan kasus. Dinamika jadwal tina ex-ngagiling harga dina strip tina OAO»Severstal», OAO»MMK»jeung Muka Pausahaan Stock Joint»Nosta»(hereinafter disebut salaku OAO»Nosta») nalungtik ku Arbitrase Pangadilan nunjukeun yen kanaékan harga di perioda tangtu (bulan juli, September jeung januari) ieu observasi jeung sagala tilu produser. Dina November harga nu OAO»Severstal»teu tumuwuh sedengkeun OAO»MMK»nyata diangkat urut-ngagiling harga. Dina pébruari harga OAO»Severstal»anu ragrag bari maranéhanana OAO»MMK»anu ngembang nyirorot. Saterusna, achieving a sarua jeung harga anu ngan sakali dina bulan Maret, jeung nalungtik periode keur dalapan bulan, nyaéta bukti henteuna concerted lampah. Nu FAS Rusia teu nganalisis tingkat dunya harga pikeun gaza jeung harga strip ngajual di pasar rusia ku asing produser. Arbitrase Pangadilan teu rightfully ogé nangtukeun yén tumuwuhna harga teu hasil dina wangenan kompetisi di pasar. Alatan kanyataan yén OAO»Severstal»jeung OAO»MMK»geus harga nu leuwih luhur dina periode ti désémber nepi ka Maret leuwih nguntungkeun kaayaan anu dijieun pikeun pamilon pasar séjén saperti OAO»NOSTA»jeung asing produser pikeun promosi produk maranéhanana. Ti diagram»Volume sales»nalungtik ku Arbitrase Pangadilan kitu kieu nu jilid tina strip deliveries dina periode ti bulan juli taun nepi ka oktober anu ngembang sareng sadaya produser jeung jalma tina OAO»NOSTA»keur leuwih luhur ti batur. Saterusna, nurutkeun argumentation nu FAS Rusia share OAO»Severstal»jajan pasar produk jumlah ka genep puluh. Tapi, ayakeun nu diganggu gugat amal atawa dokumén nu sejen nu diwakilan ku FAS Rusia ngandung nalar naha guna pangaruh nu harga pasar saperti signifikan produser kudu koordinat anak lampah jeung produser OAO»MMK»anu pangsa pasar jumlah ka kurang ti sapuluh urang. Nurutkeun ka bagian lima Pasal dua ratus tina Arbitrase Prosedural Kode Féderasi rusia nu tanggung jawab pikeun ngabuktikeun nu minuhan diganggu gugat non-normatif meta jeung hukum atawa nu mana wae nu séjén normatif hukum act, lawfulness ngalirkeun diganggu gugat kaputusan, palaksanaan diganggu gugat lampah (inaction), kasadiaan jeung awak atawa jalma hade kakuatan pikeun nganut diganggu gugat meta, kaputusan, palaksanaan diganggu gugat lampah (inaction) kitu ogé kaayaan nu dilayanan minangka dasar pikeun nganut diganggu gugat meta, kaputusan, palaksanaan diganggu gugat lampah (inaction) anu dipercayakeun jeung awak atawa jalma nu diadopsi polah, kaputusan atawa dieksekusi lampah (inaction). Dina sambungan ieu Arbitrase Court of kahiji jeung nu appellation instansi dina dasar lengkep, lengkep jeung teu kaditu teu kadieu ujian proofs dikandung dina kasus rightfully datang ka kacindekan yen FAS Rusia teu ngabuktikeun ayakeun ayana concerted lampah atawa yén kompetisi dina pasar pakait ieu diwatesan salaku hasil tina kebangkitan harga dina periode ti bulan juli taun nepi ka Maret. Argumentation nu cassation banding teu ngabuktikeun palanggaran ku Arbitrase Court of kahiji jeung appellation instansi norma substantive jeung hukum prosedural nu ngurangan ka reevaluation of proofs dikandung dina kasus jeung teu substantiating unlawfulness jeung groundlessness tina dalil tina Arbitrase Pangadilan dina adjudicating salaku salah nu diganggu gugat kaputusan jeung resolusi antimonopoly awak teu bisa ngawula minangka dasar pikeun vacating nu diganggu gugat kaputusan jeung resolusi. Keur dipandu ku artikel — tina Arbitrase Prosedural Kode Féderasi rusia Federal Court of Arbitrase Moscow kab MEGATKEUN: ka ninggalkeun tanpa robahan putusan Arbitrase Court of Moscow May, dina kasus jeung tanpa kapuasan resolusi nu Kasalapan Arbitrase Appellation Pangadilan agustus, — jeung nu cassation daya tarik tina FAS Rusia.

R.

Hakim Borzikin M

V.

Tanda Tangan Popovchenko A

A