Hakim rejects Muellers paménta pikeun reureuh di rusia ngakuna tegalan hal — POLITICO



Pituah husus Robert Muellers tim diusulkeun yén dua sisi file briefs dina isu naha Concord geus kuduna dilayanan, jeung pamaréntah filing dina Méi dua puluh lima jeung Concords ahli hukum timbangan dina ku juni. Evan Vucci AP Photo Hiji hakim féderal geus ditampik pituah husus Robert Muellers paménta pikeun reureuh nu dédéngéan pangadilan kahiji di hiji pasualan kriminal ngecas tilu pausahaan rusia jeung tilu belas warga rusia jeung ngagunakeun média sosial jeung cara nu lian pikeun foment alatan masalah antara Amerika sateuacanna US pemilu présidén. Dina ringkes raraga saptu sore, US District Hakim Pangadilan Dabney Friedrich ditawarkeun aya katerangan pikeun kaputusan nya ka kufur nu menta jaksa dijieun jumaah nunda off dijadwalkeun rebo arraignment pikeun Concord Manajemén jeung Konsultan, salah sahiji ti tilu firms muatan dina kasus nu bener. Tilu belas jalma di muatan di luhur-propil dakwaan dina pébruari nu dianggap saperti teu mirip kungsi mucunghul dina US pangadilan. Tilu usaha dituduh facilitating dugaan rusia ngakuna tegalan operasi Internet Agénsi Panalungtikan, Concord Manajemén, sarta Concord Catering anu ogé diharepkeun pikeun ngan saukur malire American proceedings kriminal. Bulan puasa kamari, kumaha oge, pasangan Washington-wewengkon ahli hukum ujug-ujug surfaced dina kasus, notifying pangadilan yén maranéhanana ngagambarkeun Concord Manajemén. POLITICO ngalaporkeun di waktu nu move mucunghul jadi hiji nawar pikeun gaya Muellers tim ngahurungkeun leuwih bukti nu sasuai rusia sungut jeung sugan komo ka bait jaksa kana hiji ngerakeun phk dina raraga pikeun nyegah disclosing informasi nu sensitip. Dina jumaah, Muellers jaksa diungkabkeun nu Concords attorneys, Eric Dubelier jeung Kate Seikaly, geus dijieun hiji slew of discovery requests nungtut nonpublic wincikan ngeunaan kasus jeung panalungtikan. Jaksa ogé ditanya a hakim nunda formal arraignment Concord Manajemén set for geus minggu hareup. Gugatan tim ditéang reureuh dina grounds yén anak can écés naha Concord Manajemén sacara resmi ditarima pangadilan nyalukan patali jeung éta hal. Muellers jaksa ogé ngungkabkeun yén usaha maranéhanana pikeun nganteurkeun summonses pikeun Concord jeung IRA ngaliwatan pamaréntah rusia, tanpa sukses. Muellers tim dikirim a copy of the formal nyalukan ka Dubelier jeung Seikaly jeung nanya ka narima eta atas nama Concord Manajemén, tapi Dubelier wrote deui dina senén nyebutkeun yén pamaréntah usaha pikeun ngalayanan nyalukan ieu cacad dina aturan pangadilan.

Tilu pausahaan ngaranna dina dakwaan sadaya dilaporkeun ka bisa dikawasa ku rusia pangusaha dipikawanoh salaku Présidén rusia Vladimir Putins»kang oki»Yevgeny Prigozhin. manéhna ogé mangrupa salah sahiji tina tilu belas individu criminally muatan dina kasus nu bener. Dina paménta maranéhanana dina jumaah pikeun nunda off arraignment, jaksa kaasup éksténsif tungtutan pikeun inpo nu ahli hukum pikeun Concord Manajemén geus diatur saprak maranéhanana stepped maju bulan puasa kamari.»Nepi ka Pangadilan geus hiji kasempetan pikeun nangtukeun lamun Concord ieu bener dilayanan, eta bakal inadvisable keur ngalaksanakeun hiji penampilan awal jeung arraignment di nu penting hak bakal komunkasi jeung plea entertained»attorneys Jeannie Rhee, Buru Atkinson jeung Ryan Dickey wrote.»Nu ieu utamana bener dina konteks ieu kasus, nu ngawengku hiji perusahaan asing terdakwa, dikawasa ku nu lian, individu asing terdakwa, nu geus nungtut produksi sensitip kecerdasan gathering, kaamanan nasional, jeung luar negri information»Mueller tim diusulkeun yén dua sisi file briefs dina minggu datang dina isu naha Concord geus kuduna dilayanan. Dina blunt response saptu isuk-isuk, Concords attorneys dituduh Muellers tim ignoring pangadilan aturan jeung suggesting prosedur husus pikeun rusia sungut tanpa ngarojong otoritas legal.»Terdakwa sacara sukarela mucunghul ngaliwatan pituah salaku disadiakeun pikeun dina federal aturan, jeung saterusna intends asup a plea teu kaliru.

Terdakwa geus teu ditéang kawates penampilan atawa geus eta pindah ka quash nu nyalukan

Kawas kitu, nu pengarahan ditéang ku nu Husus Counsels gerak pettifoggery»Dubelier jeung Seikaly wrote. Concord ahli hukum ceuk Muellers attorneys anu néangan»usurp scheduling otoritas Pangadilan»ku tunggu nepi ka jumaah soré ka coba pikeun reureuh acan dijadwalkeun pikeun rebo saterusna. Dubelier jeung Seikaly teluh nu husus counsels kantor geus teu ngawaler sakabehna pikeun Concords kapanggihna requests. Nu ahli hukum, anu digawé pikeun Pittsburgh basis sungut hukum Reed Smith, ogé dibéré Concord intends pikeun ngeceskeun kumis anak trial hak, putting leuwih tekenan dina husus counsels kantor ngahurungkeun leuwih catetan patali jeung éta hal. Friedrich, Trump appointee dumasar di Washington, sided jeung Concord jeung ceuk arraignment bakal neruskeun salaku dijadwalkeun rebo soré. Dakwaan, dicandak ku Mueller tapi ngumumkeun ku Timbalan Jaksa General Rod Rosenstein, defendants dituduh tina ningkatna hiji»perang informasi»operasi dina sambungan jeung pamilihan. Nu IRA, lila disangka dasi ka Kremlin, disangka dipaké média sosial, surelek jeung cara nu lian pikeun ngamanipulasi»unwitting»warga American jeung Trump kampanye pajabat kana protes, demo jeung recirculation media talatah. Lolobana interventions anu dimaksudkeun pikeun kauntungan Trump atawa demean na Demokratis lawan, Hillary Clinton, dakwaan dugaan.

Leungit kaluar dina panganyarna scoops

Sign up for POLITICO Playbook jeung meunangkeun beja panganyarna, unggal isuk dina koropak anjeun