Informasi pikeun warga rusia jeung kawarganagaraan kadua atawa jeung katuhu tinggal permanén di luar nagara



Nurutkeun parobahan dina hukum rusia, rusia warga anu sakumaha dina agustus, tahan hiji luar nagri kawarganagaraan katuhu atawa tinggal permanén di nagara sejen, kudu ngabéjaan nu rusia otoritas ieu ku oktober. Aya teu kudu ngabéjaan nu FMS ngeunaan visa (karya, mahasiswa, investor, wirausaha, spousal, anak, jsb.) jeung ijin tinggal samentara dina asing nagara anu dikaluarkeun dumasar dina saperti visa. Warga rusia residing mancanagara permanén anu lega di luhur kawajiban. Permanén residing mancanagara hartina jalma anu geus de-kadaptar di Rusia jeung boga hiji nu sasuai mark di paspor maranéhanana, babarengan jeung hiji alamat miang lambar. Dina waktu nu sarua, lamun rusia warga resides di mancanagara taun buleud, tapi geus teu geus de-kadaptar di Rusia, maranéhanana masih kudu ngirim béwara. Di hormat pikeun barudak dina dalapan belas jeung rusia kawarganagaraan, béwara kudu ditepikeun ku kolotna. Bewara kudu dikirim komo lamun kolot sorangan warga ngan hiji state jeung teu boga tinggal permanén hak dina asing state. Warga rusia anu sakumaha dina agustus, boga kawarganagaraan atawa tinggal permanén katuhu di nagara sejen tapi bakal mancanagara nepi ka waktu nu deadline pikeun filing bewara wayahna, bisa file bewara teu lila sanggeus anjog di Rusia. Dina acara kawarganagaraan atawa tinggal permanén katuhu di hiji nagara nu beda ieu dicandak sanggeus hukum asup kana gaya dina Agustus, rusia warga kudu file bewara dina genep puluh poé ti poé manéhna acquires luar nagri kawarganagaraan atawa narima dokumén dina tinggal permanén katuhu dina asing state. Ku alatan éta, warga rusia anu teu kadaptar di hiji tempat tinggal di Rusia anu lega tina kawajiban pikeun file hiji bewara dina nyekel kawarganagaraan asing nagara atawa ka katuhu pikeun reside di nagara sejen. Jalma nu kadaptar di hiji alamat di Rusia anu tahan kawarganagaraan asing nagara atawa katuhu pikeun reside di nagara sejen, kudu ngabéjaan nu rusia otoritas ieu, atawa de-ngadaptar di tempat tinggal di Rusia. Lamun hiji jalma kahayang pikeun de-ngadaptar, manéhna bisa file hiji aplikasi dina bentuk bébas jeung ngadaptar recordkeeping otoritas, nu nunjukkeun nagara nu manéhna pindah. Jalma téh tuluy deregistered, hade mark dijieun di paspor nya jeung manéhna geus dikaluarkeun alamat miang lambar. Rusia warga ogé bisa de-register bari mancanagara, ku teken nepi hiji aplikasi, notarizing signature-na, nambahan hiji apostille jeung nyusun hiji notarized panarjamahan. Signature ogé bisa jadi certified di bagian consular. De-ngadaptar dikonfirmasi ku hiji cap keur disimpen dina paspor. Lamun jalma nu keur de-kadaptar téh mancanagara, wakil-na ku kuasa bisa nyadiakeun warga rusia paspor ka otorisasi awak.

FMS Raraga No.

tanggal

establishes bentuk jeung prosedur pikeun filing bewara dina rusia warga nyekel kawarganagaraan asing nagara atawa dokumén valid séjén confirming katuhu maranéhanana permanén reside di nagara sejen. Ceuk ajip rosidi jeung bentuk bewara nu aya dina dina raraga pikeun file hiji bewara, nu rusia warga atawa wakil-na perlu ngadatangan FMS wewengkon awak di tempat-na tinggal permanén atawa nu mana wae nu kantor pos dina wewengkon rusia Federation. Aya pikeun ngirim bewara ku pos ti nagara nu beda, ngaliwatan hiji embassy atawa konsulat, ku email atawa via resmi situs web. Lamun rusia warga jeung kawarganagaraan katuhu atawa tinggal permanén di nagara sejen teu boga permanén ngadaptar dina wewengkon rusia Federation, manéhna kudu ngirim dokumén nu sasuai ku pos ka FMS awak di tempat-na nu sabenerna cicing. Bewara jadi filed dina dua salinan di jalma atawa ngaliwatan halal wawakil wawakil ku kuasa bisa file bewara. Rusia paspor atawa nu sejenna ID jalmi dina wewengkon rusia (diplomatik paspor, service paspor, ID (militer KTP, akte kalahiran) paspor asing atawa nu sejenna dokumén confirming nu kadua kawarganagaraan katuhu atawa tinggal permanén di luar nagara. Lamun béwara filed, FMS atawa kantor pos resmi confirms anak ditampa jeung signature-na jeung mulih deui a luh-off dieunakeun baé filing. Punten dicatet yén teu minuhan kawajiban pikeun ngabéjaan nu mangrupakeun akusisi ti luar nagri kawarganagaraan ayeuna diperlukeun liability kriminal. Maranéhanana anu gagal pikeun minuhan kawajiban ieu nyanghareupan denda nepi ka, rubles atawa dina jumlah nu disabit jalma panghasilan pikeun nepi ka sataun atawa nepi ka opat ratus jam wajib karya. Sajaba ti éta, breach tina timeframes pikeun filing, taliti (teu lengkep atawa palsu) informasi nu diperlukeun hiji administrasi rupa ti lima ratus rebu rubles. Urang nyarankeun monitoring informasi Federal Migrasi Service tina Féderasi rusia. Nu FMS alamat situs wéb ieu ahli Hukum Modal Ladenan Legal bakal bungah jawaban patanyaan anjeun dihijikeun ka prosedur pikeun filing a bewara of kawarganagaraan dual di St.

Petersburg