Liability pikeun kajahatan komputer di Rusia



A komputer nu kajahatan téh hiji pisan serbaguna jeung intricate fenomena. Ku objék saperti nyinggung kriminal bisa jadi boh hardware (komputer jeung periferal unit) minangka objék material, atawa software komputer jeung basis data, nu hardware anu sakurilingna. Kukituna, komputer bisa ngawula boh salaku hiji obyék atawa salaku alat tina transgression. Sadaya usaha pikeun ngurangan komputer kajahatan geus inexpedient nepi st januari, nalika anyar Kriminal Kode tina Féderasi rusia (RF CC) ieu enforced. Dina spite tina eksplisit umum anceman, saperti encroachments anu teu haram, i.e. maranehna teu digolongkeun dina kriminal yurisdiksi. Kaayaan geus robah sanggeus dua puluh opat Méi, nalika State Duma Féderasi rusia diadopsi rusia Federation Kuhp.

e. daptar unsur featuring hiji socially ngabahayakeun tindakan minangka hiji tangtu kajahatan) nyatakeun dina Bab dua puluh dalapan Kuhp, nu dipingpin Kejahatan dina komputer inpo lapisan. Bab ieu ngandung tilu artikel: Diidinan aksés ka informasi komputer (Artikel), Nyiptakeun, make jeung sumebarna detrimental program komputer (Artikel) jeung Ngalanggar aturan operasi komputer, sistem komputer, atawa komputer jaringan (Artikel). Hayu urang méré jero tinimbangan pikeun sadaya tilu artikel nu RF Kuhp, concentrating, ku kituna, dina dasar unsur tina kajahatan komputer, nyaéta infringements jum atan ditangtayungan hak jeung kapentingan informasi dina sistem komputer, nu digolongkeun dina yurisdiksi tina panerapan kriminal. Artikel Kuhp stipulates liability pikeun hiji aksés ilegal ka komputer informasi (information kacatet ka mesin carrier, komputer atawa jaringan komputer), lamun demolition, block, modifikasi, nyalin informasi atawa irregularities operasi of ngitung sistem geus disababkeun. Artikel ieu ngakibatkeun hiji panyalindungan pangarang katuhu kawedukan informasi dina sistem. Nu mana wae nu boga ngitung sistem (komputer atawa jaringan komputer) atawa nu hiji dibeuli hak pikeun maké komputer bisa jadi boga informasi ngitung sistem, bari jum atan ngagunakeun ladenan processing informasi. Kejahatan kudu dihukum nurutkeun Artikel Kuhp lamun tanda hiji aksés ilegal ka komputer ditangtayungan informasi, misalna megatkeun jeung nuliskeun sistim komputer ku téhnik husus atawa software anu ngamungkinkeun para pikeun nungkulan sagala sistem alarm, nu teu diidinan make valid kecap akses, atawa masking dina ngaran hiji pamaké otorisasi, maling informasi operator, disadiakeun yén ukuran kaamanan geus dibawa, jeung aksi aforesaid disababkeun demolition atawa block informasi. Aksés ka komputer ditangtayungan informasi bakal dipikawanoh salah lamun hiji palaku téh teu otorisasi keur resi jeung operasi jeung informasi ieu atawa sistem komputer. A sambungan kausal antara hiji aksés diidinan jeung lumangsungna akibat diatur ku Pasal anu pentingna, ku kituna mere temporal kabeneran irregularities dina sistem komputer, nu bisa ngahasilkeun ti defects atawa ngan kasalahan dina program komputer jeung salah aksés, teu entail liability kriminal. Hiji aksés diidinan ka komputer inpo ngahaja salah. Committing kajahatan ieu, hiji jalma sadar ngarecah jeung asup kana sistim komputer foreseeing probable atawa bisa nyingkahan akibat diatur ku hukum, tapi boh kahayang jeung sadar aya dina atawa teu paduli jalma. Bisa jadi aya nu mana wae nu motif jeung tujuan ieu kajahatan, kaasup duitan hiji, kitu ogé hiji niat pikeun ménta informasi nu mana wae, pikeun nyieun ngarugikeun atawa pikeun nguji professional sorangan abilities. Urang geus nepi ka stress akurasi lampah hukum ker, anu ngaleungitkeun hiji motif jeung tujuan tina daptar unsur perlu disebut tadi kajahatan, jadi Artikel nu Kuhp teu panawaran pikeun rupa-rupa komputer nyinggung. Artikel anu ngandung dua bagian, nu kahiji nu stipulates saperti hukuman parna ka lawbreaker salaku lila dua taun deprivation of liberty. Salah sahiji wawakil conto aplikasi tina artikel ieu kasus kriminal diusahakeun ku Moscow pangadilan dina taun. Kasus diurus a papalingan, USD ti Luar nagri Ékonomi Bank tina USSR jeung jeung persiapan pikeun papalingan leuwih ti. USD. Lain kasus evidences nu nyobian grand papalingan (total milyar Rbl) komitmen di September Taun ti Sirah Kas Kantor Bank Central Rusia di Moscow.

Kasus saterusna lumangsung dina taun

Ku kituna, program komputer pikeun transfer of komsomol anggota iuran di salah sahiji usaha domestic ieu jadi dimekarkeun, nu deductions geus dijieun teu ngan ti gaji komsomol anggota, tapi ogé ti gaji sadaya anggota staf dina dua puluh dalapan taun heubeul. Jumlahna genep puluh tujuh puluh urang ngalaman waktu éta. Ayeuna kajahatan ieu bakal jadi mumpuni dina watesan Bagian salah sahiji Artikel Kuhp. Bagian kadua Artikel ngaronjatkeun liability kriminal nepi ka lima taun lila deprivation of liberty pikeun kajahatan komitmen ku sakelompok jalma, ku hiji misusing na posisi resmi, atawa ku jalma ngabogaan bébas aksés informasi ngitung sistem. Nurutkeun panerapan kriminal, jalma kahontal genep belas taun heubeul bisa jadi ku subjék tina komputer kajahatan. Tapi, bagian kadua Artikel stipulates tambahan alamiah ciri hiji subyek kajahatan, anu ngabantu dina komitmen ieu of ngalanggar, nyaéta hiji posisi resmi, kitu ogé bébas aksés ka komputer, sistem komputer atawa jaringan komputer. Artikel teu nutupan kajadian lamun salah aksés nyababkeun ti sederhana nanganan. Mun ieu kasus, hiji signifikan lapisan mungkin nyinggung jeung komo ngahaja lampah truncated, sabab hajat lawbreaker bakal saperti teu mirip dibuktikeun ku investigations. Contona, dina Internét, di mana jutaan komputer jaringan, hiji bisa jadi gampang jeung involuntarily megatkeun jeung asup ka wewengkon ditangtayungan informasi, bari ngaganti ti hiji komputer ka nu sejen ka ngalaksanakeun nu mana wae nu operasi husus. Artikel stipulates liability kriminal pikeun nyiptakeun atawa modifikasi tina komputer program dipikawanoh pikeun mawa ka diidinan karuksakan, block jeung modifikasi atawa nyalin informasi, operasi irregularities dina sistem informasi, kitu ogé pikeun make program saperti atawa mesin operator jeung program saperti. Dina detrimental program dina kontéks Artikel RF Pidana Code program bakal dipikaharti nu geus purposely dimekarkeun pikeun karuksakan operasi normal tina komputer program. Dina operasi normal, maranéhanana enlisted dina program spésifikasi bakal jadi dipikaharti, anu program ieu geus dirarancang pikeun. Nu paling loba sumebar detrimental program nu virus komputer jeung logika bom. Pikeun nyieun si criminally nanggungjawaban kana sadaya dina Artikel, euweuh nu mana wae nu konsékuansi négatif kudu perlu geus disababkeun ka nu boga informasi. Kanyataan sui generis nyiptakeun program atawa modifikasi aya program dipikawanoh ngabalukarkeun akibat négatif enlisted dina Artikel ieu rada cukup. Publikasi, baranahan, sebaran jeung nu séjénna luhur pikeun nunda program dina pamakéan nu dipikaharti ku cara make program. Program nu bisa direkam ka PC memori, pikeun bahan carrier, sebaran via jaringan atawa dikirim ka jalma séjén. Liability kriminal dina Artikel ieu bakal hudang langsung kana kreasi program, irrespectively naha program ieu dina pamakéan atawa teu. Dina watesan Artikel, kasadiaan tina teks asli tina virus program geus taneuh pikeun lembaga kriminal acan. Hiji kudu tumut kana akun, dina sababaraha instansi ngagunakeun program saperti teu tunduk ka liability kriminal. Eta masalah ka aktivitas dilisensikeun pausahaan ngembang antiviral program Artikel Ieu ngawengku dua bagian distinguishable ti silih ku lawbreakers relevansina ka komitmen lampah. Kajahatan diatur ku Part, Artikel bisa jadi komitmen ngan ngahaja. Leuwih ti éta, lawbreaker halah jadi yakin, nu nyiptakeun, pamakéan atawa distribusi detrimental program geus dibawa ka palanggaran kawedukan informasi. Thereto, tujuan sarta motif teu pangaruh dina kualifikasi tina usaha dina konteks ieu Artikel, jadi nu noblest inspirations (misalna usaha ka arah kaamanan lingkungan) teu ngaleupaskeun ti liability pikeun kajahatan per se. Heaviest hukuman pikeun hiji palaku dina acara ieu bakal jadi deprivation of liberty nepi ka tilu taun lila. Bagian kadua Artikel aya dina nu gede ngarugikeun disababkeun ku gagabah disregard salaku hiji qualifying tambahan ciri. Sedengkeun committing kajahatan diatur ku kadua bagian Artikel ieu, hiji palaku téh sadar yén manéhna nyieun ngabahayakeun program, maké atawa distributes program saperti atawa anak operator. Samentara éta, manéhna boh foresees ngarugikeun gede ka jadi, tapi groundlessly ngaharepkeun pikeun nyegah eta, atawa teu foresee eta, sanajan halah mun ieu sahingga ati jeung lila-sighted. Ieu hukum norma pikeun jadi harepan, kusabab ngan luhur programer terampil anu bisa perkembangan detrimental program. Professional maranéhanana skill nyandak foresee a keragaman potensi akibat tina ngagunakeun program saperti, misalna manusa maot, cilaka ka jelema