Pangadilan Konstitusional Féderasi rusia — rusia Pangadilan Diréktori — rusia Hukum Informasi Agénsi (PANERAPAN RUSIA AGÉNSI)



Pangadilan Konstitusional of rusia Federation awak yudisial konstitusional kontrol nu bebas latihan otoritas yudisial ngaliwatan konstitusional proceedings. Pangadilan handles kasus kaayaan conformity of hukum féderal, présidén pangaturan tindakan, Federation Council (imah luhur parlemen), State Duma (imah handap parlemen), pamaréntah, republik constitutions, darma jeung hukum jeung nu séjénna législatif tindakan nu patali jeung kompetensi atawa joint kompetensi jeung Konstitusi nasional kana requests ti présidén, Federation Council atawa hiji-kalima tina anggotana, State Duma atawa hiji-kalima anak deputies, pamaréntah, Pangadilan Pang luhur, Supreme Pangadilan Komérsial, jeung législatif jeung eksekutif awak. Salajengna, pangadilan verifies pasatujuan antara pamaréntah otoritas jeung awak konstituén badan kitu ogé perjangjian internasional tina Féderasi rusia teu acan di pangaruh dina watesan patuh undang-undang. Pangadilan settles jurisdictional sengketa antara kaayaan awak, handles aduan ngeunaan palanggaran warga hak konstitusional jeung liberties jeung examines validitas katetepan anu geus diterapkeun atawa nu matuh ka aplikasi dina hiji kasus husus kana pangadilan paménta. Sajaba ti éta, pangadilan interprets Konstitusi kana requests ti présidén, State Duma, pamaréntah jeung konstituén badan législatif awak, jeung draws hiji kacindekan dina observasi nu prosedur bringing tuduhan ngalawan présidén kana Federation Déwan paménta. Pangadilan ogé ngabogaan kakawasaan pikeun nyieun hiji législatif alpukah ngeunaan kompetensi jeung ngalakukeun séjén otoritas dibales ku federal pangadilan konstitusional.

Pangadilan ngabogaan hak pikeun ngalakukeun kagiatan anak jeung saeutikna tilu-fourths anak hakim.

Pangadilan otoritas teu diwatesan ku nu mana wae nu husus istilah

Pangadilan pleno sesi anu dihadiran ku sakabeh anak hakim, bari kamar sesi nu dihadiran ku masing-masing hakim. Pangadilan otoritas, order of ngadegna jeung kagiatan nu diatur dina undang-undang jeung Federal Hukum Konstitusional»Dina Pangadilan Konstitusional Féderasi rusia»