Panulis Trump-Rusia dossier ngéléhkeun pitenah kasus di US pangadilan — US news — Russain ahli Hukum



Urut MI officer Christopher Apan geus meunang perang hukum di Amérika Sarikat ngalawan tilu rusia oligarchs anu sued manéhna leuwih dugaan dijieun di na dossier ngeunaan Trump kampanye jeung tutumbu anak jeung Moscow. Nu oligarchs — Mikhail Fridman, Petr Aven jeung jerman Khan — ngaku yén Apan sarta kecerdasan nya sungut, Orbis, defamed eta dina dossier, nu ieu bocor jeung diterbitkeun dina awal. Rusia sorangan patok di Moscow basis Alfa Bank.

Dina senén, hiji hakim di Kacamatan Columbia, Anthony C Epstein, upheld gerak ku Apan boga oligarchs kasus dialungkeun kaluar. Epstein teu nangtukeun naha dossier — nu Donald Trump geus sababaraha kali mecat salaku»palsu»- ieu»akurat atawa teu akurat». Tapi hakim menyimpulkan yén ieu katutupan ku US amandemen kahiji, nu ngajaga ucapan bébas. Manéhna maréntah nu oligarchs geus gagal pikeun ngabuktikeun hiji bagian konci maranéhanana hal: yen Apan terang yén sababaraha informasi dina dossier ieu taliti, jeung geus acted»gagabah jeung disregard salaku anak falsity». Fatwa a sapotong warta alus pikeun Apan, anu geus dijaga tiiseun dina nyanghareupan hiji gunung nyiksa ti Trump jeung na enraged nu ngarojong. Bulan ieu, présidén disebut Apan»lowlife»on Twitter jeung digambarkeun dossier salaku»phony»,»discredited»sareng nu mayar kanggo ku»Bengkung Hillary». Rusia gugatan patali salah sahiji tujuh belas memos dikirim Apan ku antara juni jeung oktober taun pikeun Fusi GPS, hiji pausahaan kecerdasan dumasar di Washington DC. Fusi ditalungtik mangka calon presiden Trumps dugaan tutumbu jeung Moscow. Ieu di turn subcontracted Apan. Hiji rahasia mémo dilaporkeun klaim yén Alfa Group pangusaha miboga hubungan nu deukeut jeung Vladimir Putin. Ieu dugaan yén Fridman jeung Aven méré Rusia présidén»informal saran»dina kawijakan luar nagri, utamana ngeunaan US sabab Putin biasana ka»percaya»informasi nu dibikeun ka manehna ku pajabat. Mémo ogé ngaku yén dina taun -an hiji Alfa perantara dikirimkeun»terlarang tunai»Putin lamun manéhna timbalan walikota Saint Petersburg. Eta salajengna nyarankeun yen Putin ieu bisa»mangpaatkeun»salaku uas nu oligarchs»kurangna investasi di Rusia», sanajan manéhna pribadi teu»diganggu»ku eta.

Alfa denies klaim ieu

Ceuk eta»niatna disagreed»jeung pangadilan kaputusan dina jumlah titik jeung bakal»ampir pasti daya tarik». Steeles pangacara Christy Kulit Eikhoff ceuk balitungan ieu»jero, well-reasoned jeung pageuh dirojong di hukum». Manéhna terus:»Kami baris terus pikeun membela ngalawan baseless serangan dina Chris jeung asa nu hasil kasus ieu bakal jadi talatah ka jalma anu neangan ka nyingsieunan Chris jeung pausahaan»Dina januari, nu website Buzzfeed diterbitkeun dossier, igniting pulitik firestorm a. Leuwih ti sataun saterusna, nu oligarchs sued Apan di Washington DC. Dina Maret, Apan direspon jeung gerak filed under»anti-Slapp»panerapan. Manéhna pamadegan yén Rusia anu nyoba cicing turun sah subject keur polemik umum. Epsteins judgment dina senén ieu, di tempat, withering. Nu oligarchs geus pamadegan Apan teu ngarasakeun kahiji-amandemen protections alatan manéhna British tinimbang American. Hakim ceuk ieu»ironis»dibikeun kanyataan nu billionaires geus rusia jeung Israél citizenships, jeung ngalaman isro ka US pangadilan néangan redress pikeun grievances maranéhanana. Nu dossier, hakim ceuk eta»plainly masalah»hiji masalah tina kapentingan umum — naha Kremlin ngahambat dina pemilu présidén AS. Manéhna wrote:»Apan dossier dihasilkeun jadi loba minat jeung perhatian di AS persis sabab eusina nyaritakeun aktif umum debat di dieu»Manéhna masih nyanghareup a pitenah ngaku di London dibawa ku rusia téknologi pangusaha, Aleksej Gubarev, anu nembongan dina dossier. Gubarev owns Webzilla, Florida-web dumasar pausahaan. Rusia ogé suing Buzzfeed di Rajana. Apan anyar méré bukti video dina sambungan jeung Buzzfeed kasus. urang boga hiji leutik kahadean ka nanya. Leuwih jalma di sakuliah dunya nu maca Wali bebas, journalism investigative ti kungsi saméméh. Urang geus ayeuna geus dibiayaan ku leuwih ti hiji juta pamiarsa. Sarta teu saperti loba warta organisasi, urang geus dipilih hiji pendekatan nu ngamungkinkeun urang pikeun ngajaga urang journalism kabuka sadaya. Urang percaya yén unggal salah sahiji urang pantes aksés ka informasi akurat jeung integritas di jantung anak. Wali anu editorially mandiri, hartina urang nyetel urang sorangan agenda. Urang jurnalistik bebas tina komérsial bias jeung teu dipangaruhan ku billionaire boga, politikus atawa shareholders. Aya hiji éditan urang editor. Aya hiji steers pamadegan urang. Ieu penting sabab bisa nyandak urang pikeun méré sora maranéhanana kurang kadéngé, tangtangan kuat jeung tahan eta ka akun. Anak naon ngajadikeun urang beda jeung jadi loba batur dina media, dina hiji waktu lamun faktual, jujur ngalaporkeun anu kritis. Unggal kontribusi urang narima ti pamiarsa kawas anjeun, gedé atawa leutik, mana anu langsung kana waragad urang journalism. Pangrojong ieu bisa nyandak urang pikeun tetep dipake sakumaha nu ayeuna urang teu — tapi urang kudu ngajaga jeung ngawangun dina eta pikeun unggal taun datang. Support The Guardian ti salaku saeutik salaku dollar hiji — jeung eta ngan nyokot hiji menit.

Hatur nuhun