Putin, Ngarespon ka Sangsi, Pesenan US pikeun Motong Staf Diplomatik



MOSCOW Présidén Vladimir V. Putin ngumumkeun minggu nu American misi diplomatik di Rusia kudu ngurangan staf anak ku karyawan, hiji agrésif response ka Dina nyieun pengumuman nu, Mr. Putin nyarios Rusia geus ngajalankeun kaluar ti sabar nungguan hubungan jeung Amérika Sarikat pikeun ngaronjatkeun.»Urang waited pikeun cukup lila waktu nu, sugan, hal anu bakal ngarobah pikeun leuwih alus, urang ngayakeun kaluar ngaharepkeun nu kaayaan kumaha bae bakal ngarobah»Mr. Putin nyarios dina wawancara dina state-ngajalankeun Rossiya hiji televisi, nu medalkeun rusia-basa»Leuwih ti. pagawé diplomat jeung téhnis pagawé digawé jeung terus digawé ayeuna di Rusia bakal boga pikeun ngeureunkeun aktivitas ieu»cenah. Ukuran anu harshest saperti move diplomatik saprak sarupa beubeulahan dina, di waning poé Uni Soviét. di G- gempungan rapat di Hamburg, Jérman. Mr. Trump geus dikaitkeun salila kampanye-na ningkatkeun dasi jeung Rusia, praising Mr. Putin, jeung Kremlin geus diantisipasi yén beungeut-ka-beungeut pasamoan dua presidents bakal jadi awal tina era anyar. Saharita Washingtons response dina minggu ieu muted.»Ieu téh regrettable jeung uncalled-pikeun act»Department State ceuk dina hiji pernyataan.»Urang assessing dampak saperti watesan jeung kumaha urang bakal ngabales eta»Kongrés lulus sangsi anyar pikeun ngahukum Rusia pikeun interfering dina pamilihan, kaasup ngaleupaskeun hacked surelek ngerakeun ka Hillary Clintons kampanye. Kongrés ogé nalungtik kamungkinan kolusi antara Trump kampanye jeung pamaréntah rusia, jeung Mr. Trumps putra cikal, Donald J. Trump Jr, anyar confirming nu manéhna Komo saméméh manéhna ditandatanganan bil, nu pamaréntah rusia retaliated ku nyandak dua American diplomatik sipat jeung susunan Amérika Sarikat pikeun ngurangan anak embassy anggota staf di Rusia ku urang. Mr. Putin geus rek nu mana wae nu rusia interference dina American pamilihan, nyebutkeun yen anti-rusia sentimen di Amérika Sarikat ieu keur dipaké pikeun drive internal pulitik perang. dina American staf diplomatik geus ngumumkeun jumaah, Mr. Putins pernyataan dina minggu ieu nu kahiji pikeun mastikeun nu gede ngarupakeun tanaga kadutaan aub. Najan sweeping ukuran ngurangan, maréntahkeun pikeun nyokot pangaruh ku Sept, eta seemed yén Mr. Putin geus teu sagemblengna ditinggalkeun pamanggih leuwih alus dasi jeung Mr. Trump. Analis dicatet yén diplomatik reductions di antara nu pangbasajanna countermeasures mungkin. Sarta dina nyieun pengumuman nu, Mr. Putin dicatet panjang di wewengkon mana Amérika Sarikat bisa terus atawa dilegakeun gawé babarengan maranéhanana, kaasup rohangan rokét, de-escalating perang di Suriah jeung sajarah panjang babarengan proyék minyak.»Ieu téh saeutikna nyeri response nu Rusia bisa geus datang nepi ka»ceuk Vladimir Frolov, luar negri analis jeung columnist.»Anjeun bisa skala maranehna nepi jeung skala eta turun»Analis ogé dianggap timing of Mr. Putins aksi penting, datang sanggeus Kongrés diadopsi dimekarkeun sangsi tapi saméméh Mr. Trump ditandatanganan kana hukum. Rusia ukuran anu ngumumkeun di paling»merenah»moment, Alexander Baunov, hiji analis di Carnegie Moscow Pusat, wrote,»geura-giru sanggeus Kongrés milih di ni’ mat sangsi anyar tapi saméméh Trump bisa asup off dina eta»ku Kituna kasampak kawas hiji response ka Kongrés jeung teu Mr.

Rusia teu boga pilihan tambahan ka tekenan American kapentingan, Mr. Putin warned, tanpa bade kana wincik.»Kuring ngaharepkeun eta moal datang ka ieu»cenah. Jumlah American target jero Rusia pikeun Kremlin kalang anu kawates, utamana lamun Moscow geus hariwang ngeunaan ngarusak iklim investasi atawa ngeunaan ékonomi lianna fallout sagampil eta recovers ti resesi. Di luar anak wates, kumaha oge, nyaeta hiji perkara anu béda. Moscow bisa geus dipintonkeun sababaraha restraint di Ukraina wétan atawa di Syria alatan ekspektasi leuwih nguntungkeun hubungan jeung Washington, tapi ayeuna, Kremlin bisa néangan tempat pikeun tangtangan Amérika Sarikat. Sanajan awal ngabejaan warta di Rusia ceuk nu Mr. Putin geus maréntahkeun Amerika kaluar ti nagara, manéhna sabenerna geus maréntahkeun sakabéh staf ngurangan. Bagian tina kabingungan stemmed tina kanyataan yen Mr. Putin dipaké rusia kecap pagawéan anu bisa mean ka»pak up»lamun ngarujuk kana action-na. Dina nyieun mimiti pengumuman dina jumaah, Rusia ceuk nu American staf diplomatik bakal kudu ngurangan nepi ka, cocog jeung jumlah Rusia padamelan di misi diplomatik di Amérika Sarikat. Rusia ogé nyita dua diplomatik sanyawa, hiji gudang jeung bucolic enclave dipaké pikeun barbecues, nu mirrored Amérika Sarikat nyandak dua nagara perkebunan dina bulan désémber nu ceuk anu dipaké pikeun spionase. Mr. Putin geus dijieun no rusiah tina kanyataan yén manéhna ngaharepkeun Mr. Trump bakal mulang perkebunan salaku friendly gesture lamun dua papanggih di Hamburg, tapi nu teu lumangsung. Pamarentah American geus ceuk rusia sipat eta ditutup anu teu ngan wewengkon rekreasi, tapi dipaké pikeun gathering kecerdasan. Nu bulk tina mecat nu dipikaresep pikeun jadi rusia pagawé kadutaan di Moscow, ogé ti Amérika konsulat di St. Petersburg, Yekaterinburg jeung Vladivostok. Amérika Sarikat Embassy di Moscow geus ditolak pikeun nangtukeun jumlah jalma dina sidik di Rusia, jeung rusia Kamentrian Luar geus ogé nampik nyebutkeun kumaha geus anjog di anak cacah, tapi nomer seemed ka nunjukkeun yén aya kira-kira, urang padamelan. Kawas nu rusia misi diplomatik di Amérika Sarikat, nu condong teu pikeun nyewa Amerika, Amérika Sarikat employs ratusan Rusia di kadutaan anu ngalakukeun tugas kawas panarjamahan, processing aplikasi visa, masak jeung nyetir.»Maranéhanana baris kudu seuneu rusia warga»Mr. Frolov ceuk.»Bakal nyieun hiji loba pisan kasulitan pikeun US Misi di dieu, dina dasarna slowing turun karya tapi teu mangaruhan fungsi core»Dina jumaah, Amérika Sarikat Embassy dikaluarkeun pondok pernyataan nu departing American ambassador, John F. Tefft, ditembongkeun»na kuat disappointment jeung protes»leuwih motong, nu eunteung salah sahiji nu panggedéna tit-pikeun-tat expulsions Perang Tiis. Dina bulan agustus taun, Amérika Sarikat ditahan Gennadi F. Zakharov, fisikawan anu Soviet pagawe Pbb, dina spionase biaya. Saminggu saterusna, Nicholas S. Daniloff, a nu susuratan pikeun US News Dunya Laporan, ieu ditahan di Moscow dina spionase biaya. Nu dimimitian an sengit buleud tina expulsions, jeung Rusia nyusun American misi diplomatik turun ka urang, jumlah nu sarua maranéhanana geus di Amérika Sarikat dina waktu éta. Mimiti pengumuman ti Russias Kamentrian Luar ngeunaan motong ceuk nu lamun Amérika Sarikat direspon ka nu panganyarna ngukur ku nu mana wae nu salajengna expulsions, Hiji vérsi saméméhna tina artikel ieu overstated aksi ngumumkeun dina minggu ku Présidén Vladimir V. Putin. Cenah nu American misi diplomatik di Rusia bakal geus ngurangan staf, manéhna teu nyebutkeun yén diplomat bakal diusir. Nu overstatement stemmed ti hiji tarjamahan tina Mr. Putins pamakéan rusia kecap pagawéan, nu bisa mean ka»pak up»