Rusia geus disederhanakeun prosedur ngumpulkeun kawarganagaraan pikeun Ukrainians — Rusia news ayeuna



State Duma diadopsi bil nu establishes prosedur saderhana pikeun meunangkeun kewarganegaraan jeung tinggal idin pikeun Ukrainians. Ogé ngidinan anjeun pikeun ngabolaykeun kaputusan dina mangrupakeun akusisi ti rusia kawarganagaraan disabit térorisme jeung extremism, jeung nawarkeun prosedur pikeun sumpah kawarganagaraan. Dina panerapan kiwari sababaraha syarat pikeun kawarganagaraan asing jeung stateless jalma wishing pikeun ménta rusia kawarganagaraan. Salah sahijina nyaeta kawajiban pikeun niténan Konstitusi jeung panerapan Féderasi rusia. Kaputusan dina akusisi ti kawarganagaraan Féderasi rusia nunut ka pembatalan lamun ngalamar geus dibere dokumén palsu atawa kalawan nyata data palsu, nu bakal dikonfirmasi di pangadilan. Bil establishes yén komunikasi informasi palsu bisa jadi nyiksa ku hiji jalma tina kawajiban nu sasuai jeung rusia panerapan, lamun tujuan acquisition kabangsaan ieu kagiatan ngalawan konstitusional raraga Féderasi rusia. Eta nujul ka committing kajahatan persiapan jeung nyoba kajahatan tina téroris atawa extremist. Sedengkeun dina gaya pangadilan kalimah pikeun committing kejahatan ieu bakal jadi grounds pikeun pembatalan tina kaputusan dina akusisi ti kawarganagaraan. Tapi, dicatet yén pembatalan tina kaputusan dina granting rusia kawarganagaraan pikeun maranéhanana dihukum térorisme jeung extremism bakal teu panawaran pikeun spouses jeung barudak palaku.

Dina téks sumpah ti awal juni, tim deputies, di ahir dihasilkeun hiji dokumén nu ieu dirojong ku pamingpin ti sakabeh pihak.»Mah (ngaran lengkep) sukarela jeung knowingly nyokot kawarganagaraan Féderasi rusia sumpah hormat Konstitusi jeung panerapan Féderasi rusia, hak jeung kabebasan anak warga, ka ngalakukeun tugas warga nagara rusia Federation pikeun kapentingan nagara jeung masarakat pikeun nangtayungan kabebasan jeung kamerdekaan Féderasi rusia, jadi satia ka Rusia, hormat anak budaya, sajarah jeung tradisi», ceuk dina téks sumpah. Paspor tina warga Féderasi rusia bakal dikaluarkeun langsung sanggeus nyokot sumpah. Bil stipulates nu prosedur nyokot sumpah kawarganagaraan Féderasi rusia bakal diatur ku kaputusan présidén. Oge, bil nawarkeun dibekelan nu simplify prosés ngumpulkeun kewarganegaraan jeung ijin tinggal di rusia Federation pikeun Ukrainians. Tadi, nu deputies of state Duma ngécéskeun yén ukrania warga wishing pikeun renounce kawarganagaraan nagara ieu jeung ka acquire kawarganagaraan Féderasi rusia, aya kasusah jeung ngumpulkeun dokumén perlu ti otoritas kompeten Ukraina confirming aplikasi maranéhanana pikeun waiver aya ukrania kawarganagaraan.

Pikeun ngabéréskeun masalah ieu jeung geus dimekarkeun saluyu amendments

Nyadiakeun nu warga Ukraina wishing pikeun ménta kawarganagaraan Féderasi rusia, asup hiji pernyataan renouncing ukrania kawarganagaraan, dokumén anu dikaluarkeun ku notaris, hiji salinan tetep dina migrasi service tina Féderasi rusia, nu kadua mana anu ka Ukraina, ceuk kapala Duma Committee on panerapan Pavel Krasheninnikov. Manéhna ngomong yén pernyataan saperti bakal ngaganti sertipikat, nu saméméhna geus ménta di otorisasi awak Ukraina. Prosedur sarua foreseen pikeun Ukrainians wishing pikeun ménta ijin tinggal di rusia Federation