RUSIA KAANGGOTAAN DINA ORGANISASI INTERNASIONAL Rusia mangrupa anggota sababaraha internasional o



Di luhur organisasi internasional jeung union diatur aturan bisnis wajib pikeun maranéhanana anggota-sarikat, ditarima jeung dipikaharti di sakuliah dunya jeung nguntungkeun pikeun kagiatan investor asing. WTO-kaanggotaan ensures sarua jeung transparan kaayaan pikeun sadaya rusia jeung pasar di luar negeri pamaén ogé pakampungan sengketa komérsial ngagunakeun internasional mékanika.

Nu Union anggota geus single adat wewengkon di mana aya tugas adat atawa ékonomi watesan anu diterapkeun, iwal husus, pelindung, anti-dumping jeung countervailing ukuran. BRICS (Brazil, Rusia, India, Cina Kidul Afrika)-anggota sarikat nu ditandaan ku gancang-ngembang economies, maranéhanana poténsi ékonomi keur jadi significate yén maranéhanana anu dilaporkeun ka jadi dominating ékonomi sistim ku.

Union Ékonomi Eurasia ngawengku Rusia, Arménia, Bélarus, Kazakhstan jeung Kirgizia

Vietnam nyaéta pikeun ngagabung ka Uni geura-giru ogé Tajikistan, Suriah, Mesir jeung Tunisia. EAEU ensures aliran bébas barang, jasa, modal, tanaga gawé sarta ngahiji jeung ngagabung kawijakan ékonomi. Asia Pacific gawé Babarengan Ékonomi mangrupa forum pikeun dua puluh hiji Pasisian Pasifik economies anggota nu promotes dagang bébas di sakuliah Asia-Pasifik, facilitation investasi jeung liberalisasi.

Tujuan APEC pikeun mempermudah tumuwuhna ékonomi jeung karaharjaan di wewengkon

Organisasi Sabilulungan Shanghai (SCO) diwangun ku China, Rusia, Kazakhstan, Tajikistan, Kirgizia, Uzbekistan, India jeung Pakistan. SCO boga tujuan dina ngarojong usaha tina anggota anak-sarikat dina safeguarding lima nagara kamerdikaan nasional jeung kaamanan ogé dina perkembangan gawé babarengan ékonomi, tanaga partnership jeung budaya jeung gawé babarengan ilmiah. Laut Hideung Gawé Babarengan ékonomi Organisasi (BSC) ngahimpun dua belas nagara di Laut Hideung jeung Kidul Balkan, nyaéta Rusia, Azerbaijan, Albania, Arménia, Bulgaria, Yunani, Géorgia, Kahiji, Rumania, Sérbia, Turki, Ukraina