Rusia: Kahiji Kasus Kriminal dina Undesirables Hukum — Hak asasi Manusa Watch



(Moscow) -otoritas rusia dibuka kahiji maranéhanana kasus kriminal ngalawan rusia aktivis pikeun disangka involvement jeung disebut»teu pikaresepeun»luar organisasi, Hak asasi Manusa Watch ceuk ayeuna. Dina januari Rostov-on-Don pangadilan disimpen Anastasia Shevchenko, anggota Muka Rusia Civic Gerakan (ORCM), dina ditewak imah minangka kasangka. ORCM nyaéta unregistered pro-démokrasi gerakan warga rusia, diadegkeun dina taun, nu rusia otoritas view salaku bagian ti hiji organisasi kadaptar di INGGRIS dina ngaran nu sarua jeung ngalarang ku Rusia di. Aktivis geus sababaraha kali ceuk nu maranéhanana keur teu disambungkeun ka ngalarang UK-based organization.»Gugatan kriminal Anastasiya Shevchenko téh blatant serangan dina kabebasan tina association di Rusia»ceuk Rina Denber, timbalan Éropa jeung Asia Tengah diréktur di Hak asasi Manusa Watch.»Boh draconian hukum jeung ieu gugatan nu keur dipaké solely pikeun nyingsieunan aktivis nyoba counter korupsi, pamilihan panipuan, jeung pelanggaran hak asasi manusa di Rusia»Polisi ditahan Shevchenko dina januari, jeung manéhna diajar mangka nu maranéhanana geus dibuka kasus kriminal dina januari. Imah nya ieu searched, jeung manéhna méakkeun dua peuting dina dijagaan polisi. Dina januari, nu pangadilan di Rostov-on-Don dibikeun Shevchenko ka ditewak imah nepi ka Maret. Russias hukum dina»teu pikaresepeun organisasi»diadopsi dina, authorizes penuntut umum larangan ti nagara nu mana wae nu luar nagri atawa organisasi internasional yen eta gada salaku ngaruksakkeun Rusia. Rusia dituduh involvement jeung»teu pikaresepeun organisasi»beungeut biaya administrasi dihukum ku denda. Maranéhanana kapanggih kaliru tina dua administrasi pelanggaran — misdemeanors — dina hiji taun bisa nyanghareupan biaya kriminal jeung maksimal genep taun panjara kalimah. Otoritas dibuka kasus ngalawan Shevchenko dina poé pamungkas saméméh statute of watesan bakal geus kadaluwarsa. Shevchenko ieu fined dina hukum dina januari, dina sambungan jeung nya partisipasi dina polemik umum dina oktober di mana panitia ngawanohkeun dirina salaku lokal koordinator ORCM. Shevchenko ieu fined kadua kalina dina bulan agustus dina dasar potret layar sahiji golongan sosial media tulisan ngeunaan rupa-rupa kajadian. Dina januari, polisi searched imah dalapan séjén ORCM aktivis di Rostov-on-Don, Kazan, jeung Ulyanovsk jeung saterusna diinterogasi ku maranehna.

Sadaya nu dicirikeun dina pamaréntah kasus salaku saksi ngalawan Shevchenko. Pajabat ti nu anti-extremism departemen polisi diinterogasi sahenteuna opat di antarana, denying eta aksés ka pituah legal. Hak asasi manusa Watch ngomong jeung tujuh jeung aktivis gerakan, kaasup lima anu geus diinterogasi.

Pulisi ogé searched apartemen opat jalma lima

Hiji, Elza Nisanbekova, a pengacara jeung group, ceuk nu polisi anu searched imah nya di Kazan anu angkatan jeung tempur rifles. Anton Prikhodko, ti Rostov-on-Don, ceuk pulisi cut off listrik di susun-na saméméh teang jeung kaancam pikeun ngarecah panto. Polisi nyita cellphones jeung komputer dina mangsa maluruh jeung di sahenteuna tilu kasus, oge nyandak mobile telepon jeung komputer milik aktivis anggota kulawarga. Opat aktivis ceuk nu polisi nampik pikeun méré eta a copy of the search nawaran. Shevchenko ngan formal kasangka dina hal, tapi nawaran search pikeun Nisanbekova dugaan yén aisyah geus»pidana connection»jeung Shevchenko, raising masalah nu manéhna ogé bisa jadi nyatakeun hiji kasangka. Nisanbekova ceuk pulisi»hinted»yén manéhna jeung nu lian aktivis di Kazan, Dmitri Yegorov, bisa nyanghareupan biaya kriminal, salaku boh geus fined di misdemeanor kasus dina sarua hukum salaku Shevchenko. Yegorov ngomong yén manéhna ieu kaluar kota dina januari, tapi tatanggana-na ka manéhna yén maranéhanana nempo uniformed policemen jeung urang dina baju sipil sambel dina panto apartemen nu isuk-isuk jeung mangka ninggalkeun. Yegorov ieu kahiji fined dina hukum dina bulan juli dina dasar sababaraha laporan media ngajéntrékeun manéhna salaku anggota group. Dina désémber, pulisi ditahan manéhna pikeun partisipasi dina damai protes jeung pangadilan dihukum manéhna nepi ka dua belas poé di ditahan pikeun violating aturan dina public gatherings. Sababaraha jam saméméh nya diantisipasi release, polisi ngabawa ka pangadilan, di mana manéhna narima dengda tambahan dina biaya tina involvement jeung hiji teu pikaresepeun organisasi. Muatan stemmed solely tina kanyataan yen warna di na placard — konéng jeung hideung — éta sarua jeung grup warna. Igor Toporkov ti Ulyanovsk ceuk imahna ieu teu searched tapi anti-extremism polisi diinterogasi manéhna dua kali dina januari dua puluh dua jeung nolak manéhna aksés ka pengacara a. Toporkov ceuk nu polisi questioned manéhna ngeunaan Shevchenkos hubungan UK-kadaptar»Open Rusia»organisasi jeung tersirat yén rusia civic gerakan ieu cabang yen group. Lima belas organisasi, kalobaannana American kapasitas-wangunan grup jeung lembaga donor, nu dina rusia Kaadilan Ministrys daptar»asing teu pikaresepeun organisasi»daptar ngawengku Muka Rusia Civic Gerakan (Muka Rusia) jeung Otkrytaya Rossiya, (transliterasi tina»Open Rusia»di rusia) dumasar di INGGRIS. Nu ngalarang UK badan hukum nu gawe bareng jeung dipiceun minyak tycoon Mikhail Khodorkovsky. ORCM aktivis di Rusia geus sababaraha kali objected ka keur diolah jadi anggota»an teu pikaresepeun asing organisasi»emphasizing nu gerakan maranéhanana ngayakeun kadaptar atawa asing, jeung teu patali jeung UK dumasar badan. Alexei Pryanishnikov, gugus koordinator, ka Hak asasi Manusa Watch nu pangadilan di Rusia jarang narima argumen nu. Manehna ngomong yén sahenteuna tilu puluh administrasi kasus geus dibawa ngalawan gerakan anggota saprak April, jeung nu pangadilan quashed kahiji conto rulings dina dasar nu ngan tilu di antarana. Dina loba instansi, biaya anu dumasar solely dina sosial media tulisan nu aktivis mucunghul jeung onjoy bearing kecap»Open Rusia»atawa anak simbul, atawa pikeun partisipasi maranéhanana di grup kajadian, kaasup damai umum rakitan. Pryanishnikov ogé ngomong yén manéhna weruh saeutikna lima anggota séjén tina gerakan anu miboga dua atawa leuwih fines pikeun involvement jeung»teu pikaresepeun organisasi»jeung ogé bisa jadi di risiko tina gugatan kriminal. Hukum ngalanggar hak pikeun kabebasan ekspresi jeung association diatur kaluar dina International Covenant on Hak Sipil jeung Politik jeung Éropa Konvénsi dina Hak asasi Manusa. Rusia téh hiji pihak state pikeun boh perjangjian.»Rusia otoritas tiasa nyoba ngagunakeun undesirables hukum pikeun nyieun kasusah pulitik kasampak hukum, tapi maranéhanana baris fool aya hiji»Denber ceuk.»Jeung Shevchenkos gugatan, otoritas nu emphasizing talatah maranéhanana tindakan keur nyingsieunan nu damai kritik pamaréntah bisa darat anjeun dina panjara salila taun»