Rusia pas hukum larang propaganda gay — Dunya news — Russain ahli Hukum



Russias dpr geus unanimously ngaluluskeun hiji hukum féderal larang propaganda gay ditengah hiji Kremlin nyorong ka enshrine deeply konservatif nilai nu kritik nyebutkeun geus ngarah ka kanaékan seukeut dina anti-gay kekerasan. Hukum lulus — salasa, jeung ngan hiji timbalan abstaining ti voting dina bil, nu bans nyebarkeun propaganda non-tradisional hubungan seksual antara minors. Hukum dina pangaruh ngajadikeun eta haram ka equate lempeng jeung gay hubungan, kitu ogé sebaran bahan dina hak gay. Eta nawarkeun fines pikeun individu jeung grup media kapanggih kaliru of megatkeun hukum, kitu ogé husus fines pikeun asing. Menit sanggeus ngaliwatan nu anti-gay panerapan, Duma ogé disatujuan hukum anyar anu ngamungkinkeun jail kalimat nepi ka tilu taun keur offending parasaan agama, hiji prakarsa dibuka dina hudang sidang ngalawan nu anti-Kremlin punk band Pussy nyieun onar. Dua hukum anu loba dikritik ku Russias baheula marginalized liberal jeung hak asasi manusa masarakat jeung datang ditengah lega crackdown ngalawan bebas sipil aktivitas di nagara. Kuring kudu rido geuleuh pikeun Dumas deputies. Kabéh, kaasup nu disebut oposisi. Anjeun ayeuna geus dibawa aristokrasi ka nagara mah, wrote Yelena Kostychenko, wartawan di independent Novaya Gazeta koran. International hak grup geus disebut kaayaan ayeuna di Rusia awon hak asasi manusa iklim di pos-Soviet era. Dua hukum vastly naekeun kakawasaan garéja Orthodox rusia, a agama awak nu professes total kasatiaan ka nagara. Putin, anu mindeng ngajadikeun pintonan-na iman, geus beuki disebut kana gareja pikeun ngeusian sorangan ideologis vacuum di handap ieu diganggu gugat pemilu présidén taun ka tukang, dipirig ku unprecedented protes ngalawan manéhna. Kasus ngalawan Pussy nyieun onar di nu tilu anggota anu kapanggih kaliru of hooliganism ngamotivasi ku agama hatred sanggeus ngajalankeun hiji anti-Putin lagu jero Moscow garéja — ieu loba ditempo salaku peluncuran an ultra-konservatif agenda. Russias anti-gay hukum, anu mangrupa téks ieu softened nyabut eksplisit referrals ka propaganda homoseks, nawarkeun fines nepi ka. roubles (£) pikeun individu anu geus dipaké media atawa internet pikeun ngamajukeun non-tradisional hubungan. Organisasi bisa fined nepi ka m roubles jeung ditutup turun pikeun nepi ka poé. Bil, nu kudu disaluyuan ku Putin pikeun jadi hukum, ogé nyebutkeun asing bisa jadi ditahan pikeun nepi ka lima belas poé jeung ngadéportasi, kitu ogé fined nepi ka. roubles, pikeun megatkeun hukum. International gay aktivis hak, kaasup British campaigner Peter Tatchell jeung URANG aktivis Dan Choi, geus rutin ngumbara ka Rusia pikeun ngarojong countrys berjuang gerakan hak gay. Rusia aktivis maksa maranehna teu bakal halt karya maranéhanana. Ieu sagemblengna ekspektasi — kuring teu mawa todays kaputusan salaku ahir hiji hal, ceuk Igor Kochetkov, kapala LGBT Jaringan, a St Petersburg basis group. Urang keukeuh dina sarua hak pikeun sadaya jeung urang baris terus nangtung nepi ngalawan maranéhanana patriarchal nilai nu ayeuna keur aktip diwanohkeun ku gereja jeung pamaréntah. Urang nu ngalakonan ieu sabab urang mikir nilai ieu, ieu norma, teu fit kana masarakat modern. Pamaréntah ngagunakeun ieu naluri — homophobia, xenophobia — pikeun menerkeun anak kawijakan ngalawan hiji independent masarakat sipil, Kochetkov ceuk. Maranéhanana anu nyieun musuh kaluar ti us — teu ngan LGBT masarakat, tapi nu mana wae nu group di masarakat nu teu satuju jeung maranéhanana kiwari pulitik. Patempuran peupeus kaluar di hareup rusia dprd salasa, kitu kira-kira tilu ratus aktivis dikumpulkeun protes for jeung ngalawan bil. Pulisi ceuk dua puluh urang anu ditahan. urang boga hiji leutik kahadean ka nanya. Leuwih jalma di sakuliah dunya nu maca Wali bebas, journalism investigative ti kungsi saméméh. Urang geus ayeuna geus dibiayaan ku leuwih ti hiji juta pamiarsa. Sarta teu saperti loba warta organisasi, urang geus dipilih hiji pendekatan nu ngamungkinkeun urang pikeun ngajaga urang journalism kabuka ka sadaya. Urang percaya yén unggal salah sahiji urang pantes aksés ka informasi akurat jeung integritas di jantung anak. Wali anu editorially mandiri, hartina urang nyetel urang sorangan agenda. Urang jurnalistik bebas tina komérsial bias jeung teu dipangaruhan ku billionaire boga, politikus atawa shareholders.

Aya hiji steers pamadegan urang. Ieu penting sabab bisa nyandak urang pikeun méré sora maranéhanana kurang kadéngé, tangtangan kuat jeung tahan eta ka akun. Anak naon ngajadikeun urang beda jeung jadi loba batur dina media, dina hiji waktu lamun faktual, jujur ngalaporkeun anu kritis. Unggal kontribusi urang narima ti pamiarsa kawas anjeun, gedé atawa leutik, mana anu langsung kana waragad urang journalism. Pangrojong ieu bisa nyandak urang pikeun tetep dipake sakumaha nu ayeuna urang teu — tapi urang kudu ngajaga jeung ngawangun dina eta pikeun unggal taun datang. Support The Guardian ti salaku saeutik salaku dollar hiji — jeung eta ngan nyokot hiji menit.

Hatur nuhun