Rusia Secures Katuhu Pikeun Make Uzbek Air Base



Uzbekistan bakal ngidinan pesawat militer rusia nu make tina salah sahiji basa hawa

Sanggeus September serangan téroris di Amérika Sarikat, Uzbekistan hosted US pasukan pikeun operasi di Afghanistan

Maranéhanana anu digusur dina. ANTARA EAST JEUNG WEST: Salah sahiji nu ramifications Méi banjir getih di Andijon geus souring hubungan antara Tashkent jeung jawa Barat, dipirig ku rapprochement antara Uzbekistan jeung Rusia. Di handap seukeut AS jeung Éropa kritik Andijon crackdown, Uzbekistan ditajong Amérika Sarikat kaluar ti Karshi-Khanabad basa hawa jeung mimiti aktip courting Moscow. Dinten ieu, urang ngahontal hiji unprecedented tingkat dina hubungan urang, Uzbek Presiden Islam Karimov ceuk salila November gempungan jeung Présidén rusia Vladimir Putin, di nu pamingpin nandatanganan strategis-pasatujuan partnership. Kuring teu ngarti jeung urang sadaya ngarti dina Uzbekistan yén éta téh unprecedented nu Rusia tanda saperti pasatujuan partnership jeung Uzbekistan. LENGKEP CARITA: A dedicated kalurahan bringing babarengan sakabéh RFE RLs sinyalna kajadian di Andijon, Uzbekistan, dina Méi taun jeung maranéhanana terus repercussions