Trump urut pengacara Michael Cohens mantuan jeung Rusia usik wangsit — BBC News



Michael Cohens mantuan anu lengkep dina mémo ti Mueller, Robert, anu pos usik kana dugaan rusia kolusi jeung Trump tim. Kadua Mueller mémo susunan kaluar kasus ngalawan urut kampanye kapala Paul Manafort pikeun breaching a nawar plea deal. Cohen jeung Manafort nu antara sababaraha Trump pembantunya keur ditalungtik dina Pituah Husus Muellers usik. Dina hiji misah filing pangadilan dina jumaah, jaksa di New York dijieun kasus pikeun panjang Cohens kalimah lamun eta dikirimkeun dina rebo. Maranéhanana ngomong manéhna kudu ngawula penting jail istilah sanggeus admitting violating kampanye kauanganan hukum, committing ngajauhan pajeg jeung bohong ka Kongrés. Bapak Trump tweeted: Sagemblengna leungitkeun Présidén.

sanajan ieu mah can écés naon manéhna ngarujuk. Cohen geus ngaku nyieun pernyataan palsu ngeunaan Trump sipat nungkulan, kaluar ti kasatiaan ka présidén. Mémo nyebutkeun yén sanajan ieu kajahatan serius ieu, nu mana wae nu sentencing kudu dilayanan concurrently jeung jaksa New York saran dina kejahatan séjén. New York jaksa kaluman ceuk Cohen geus komitmen opat federal kejahatan leuwih sababaraha taun. Manéhna ngamotivasi pikeun ngalakukeunana ku karanjingan pribadi, jeung sababaraha kali dipaké daya jeung pangaruh pikeun nipu ends, filing ceuk. Salah sahiji kejahatan Cohen ngaku ieu mayar duit hush ka dua awewe anu disangka maranéhanana geus urusan jeung Bapak Trump. Ieu bisa jumlah ka hiji palanggaran US kampanye kauanganan hukum. Sedengkeun jaksa ditarima Cohens mantuan jeung Mueller panalungtikan kudu dibawa kana akun dina sentencing, ceuk maranehna geus ngan kudu mawa hiji modest ngurangan dina tungtunan tina opat nepi ka lima taun. Dina hiji-dua punch pangadilan filings, memos nyebutkeun yén Cohen kudu meunangkeun kiridit pikeun nyadiakeun informasi mangpaat ka penyidik.

Tapi teu loba teuing kiridit

Sababaraha informasi dina husus counsels dokumén téh geus dipikawanoh. Hungkul keur Trump Tower di Moscow, nu lumangsung oge kana kampanye presiden, anu sakali deui outlined. Tapi dokumen drive imah titik nu Donald Trump ieu terus informed ngeunaan mungkin deal, nu bisa boga netted ratusan juta dollar jeung nu hungkul nu nyandak tempat di waktu usaha sustained ku pamaréntah rusia ka ngaganggu pamilihan US. Présidén ogé sakali deui implicated dina kampanye biaya keuangan ngalawan Cohen. New York jaksa nagara nu Bapak Trumps pengacara acted tiiseun dua awewe anu ngaku maranéhanana geus urusan jeung Bapak Trump dina raraga pangaruh pemilu présidén. Whats leuwih, Cohen acted di koordinasi jeung jeung di arah Individu. Naon sakabéh ieu ngandung harti yén jaksa di New York jeung Washington nu meunangkeun présidén geus implisit pangaweruh jeung involvement dina kampanye keuangan kajahatan. Manéhna ogé kungsi pangaweruh masif sipat nungkulan nu aub kontak jeung pajabat pamaréntah rusia bari manéhna ngajalankeun pikeun présidén dina hiji pamilihan nu keur sasaran pikeun pangaruh ku pamaréntah rusia. Paul Manafort dilayanan salila lima bulan jeung Trump kampanye tim, tilu di antarana saperti kampanye manager, saméméh keur sacked. Ieu panganyarna mémo, ti Bapak Muellers kantor, nyoba ngejah kaluar kumaha pituah husus percaya Manafort mungkir a nawar plea deal ku bohong ka penyidik. Manafort ieu disabit of panipuan finansial dina bulan agustus patali ka berpungsi jadi konsultan pulitik di Ukraina. Manéhna tuluy ditarima hiji nawar plea deal dina nu manéhna bakal mantuan jeung Rusia panalungtikan. Deal geus dimaksud Manafort bakal nyanghareupan nepi ka sapuluh taun panjara, jeung tangtu biaya mecat.

Ahli hukum-na mungkir manéhna geus ngabohong

Nu susuratan urang, Anthony Zurcher, nyebutkeun yen dibikeun central fokus Bapak Muellers panalungtikan Rusia-Trump tumbu, Kilimnik sambungan bisa ngabuktikeun jadi interest tangtu