WEWENGKON DIVISION TINA FÉDERASI RUSIA rusia Federation ngandung subjék



Féderasi rusia ngandung mata pelajaran: dua puluh dua républik, salapan krais (wewengkon), opat puluh-genep oblasts (propinsi), tilu federal kota, hiji otonom oblast, opat otonom okrugs (otonom kacamatan). Wewengkon jeung kapasitas ékonomi nu mayoritas konstituén wewengkon rusia nu comparable jeung tangtu tengah-ukuran nagara Éropa. Féderasi rusia dibagi kana kota formasi ngagabungkeun state jeung lokal governance exercised ku nagara jeung lokal pamaréntah. Pamaréntah Féderal geus diwangun ku tilu cabang: législatif (otoritas pang luhur keur bicameral Majelis Federal Rusia diwangun State Duma (imah handap) jeung Federation Council (imah luhur), eksekutif, jeung yudikatif.

subjék Féderal geus lokal regional législatif jeung eksekutif cabang otoritas.

Gubernur nu executives kapala di subordinate badan tina Federation