Sertipikat kapamilikan - Management online



Conto of sertipikat kapamilikan share sertipikat

Sertipikat kapamilikan nyaéta hiji dokumén formal nu evidences judul ka hiji asset

Nu sertipikat kapamilikan biasana dikaluarkeun dumasar kana registers terus ku otorisasi awak.

Sertipikat kapamilikan ogé dipaké di wewengkon séjén, misalna pikeun bukti kapamilikan taneuh. Contona, lamun tata konstruksi anyar, perlu pikeun nyiapkeun tata aplikasi. Eta ngalamar teu dampal suku boga tanah, manéhna geus pikeun nginpokeun sadaya boga séjén dipintonkeun dina sertipikat kapamilikan ngeunaan rencana.

Dina kasus biasa nya eta nu nyekel saham ngadaptar

Ngan lamun batur boga satuju, nu aplikasi nu bisa dibikeun ka otoritas lokal. Sertipikat - bukti ditulis, pernyataan tina hiji hal. Eta méré boga hak husus, konfirmasi tina owning hiji hal, kaayaan urang asal tina sababaraha barang (Sertipikat ti kaaslian). Share sertipikat - ditulis dokumén, disaluyuan ku wawakil tina corporation anu boga fungsi minangka bukti kapamilikan jumlah husus tina biasa. Share sertipikat ogé patali jeung stock sertipikat. Lamun pausahaan isu saham biasa di pasar, jalma anu mundut dikaluarkeun biasa jadi nu nyekel saham jeung narima hiji sertipikat share. Ngajarkeun, nu sertipikat share nyaeta resi meuli jeung mere kapamilikan di pausahaan dina hiji dasar sabaraha biasa geus meuli. Dina prosés waktu, sertipikat share bisa neangan ruksak, leungit atawa komo dicokot ku batur ku sabab eta geus jadi reissued. Diganti dokumén geus boga nomer nu sarua tina biasa ditulis dina eta. Boga dokumén, dina hal ieu obligated pikeun méré kaluar ancur dokumén atawa méré bukti nu geus dicokot ku batur. Sertipikat Share méré sababaraha statusna, kawas hak voting nu ditetepkeun ku hukum corporate. Nu nyekel saham jeung saham sertipikat bisa dibere proxy ka si sejenna boga hak voting. Deui dina poé, stock sertipikat ieu ngan bukti ka dividends, tanpa eta, nu nyekel saham bakal teu meunang nu mana wae nu mayar ti entitlement ka dividend. Dina sajarahna, unggal waktu sertipikat ieu nyerah, bukti pembayaran ti hak pikeun dividends ieu kacatet dina tonggong eta. Hatur nuhun ka nu, sadaya pangmayaran anu disimpen dina dokumen. Kiwari, sareng sadaya téknologi informasi, di modern pasar, investor boro jadi boga fisik share sertipikat. Hatur nuhun ka digitalization, sertipikat share bisa dijual atawa dibikeun jauh tanpa pindah jauh ti tempat diuk ku urang meja, eta teh keur dibikeun ngaliwatan buku entry ti ngaliwatan transfer of fisik-dokumen. Dasarna, Lamun boga manggih hiji jalma anu daék meuli na biasa, sagalana dijieun ngaliwatan sistem, maranéhanana komo teu bisa papanggih silih. Dinten, hatur nuhun ka eta sacara kageulisan jeung design canggih, nu leuwih kolot jeung leuwih jarang dokumén jadi pohara collectible. Teu ngan kageulisan urusan tapi ogé konteks sajarah teu. Élmu disebut"Scripophily"ulikan sertipikat jeung nu séjénna dokumén finansial ti baheula, ogé, colleting ieu dokumén anu ngaranna sarua. Nu leuwih jarang jeung rongkah sertipikat nyaeta nilai nu leuwih luhur eta ngagambarkeun, kawas mobil ngumpulkeun atawa hiji seni.