Rusia jeung Amerika: Ti Sihungan pikeun Rekonsiliasi



Boh tina ieu arus pamikiran anu pohara loba

Dina taun -an Amérika Sarikat manggihan Rusia manggihan sorangan di hiji das: Perang Tiis leuwih, Uni Soviet geus bubar jeung diganti ku lima belas bebas bangsa-sarikat komunisme nyaeta discredited jeung kaamanan pikeun dua kakuatan gede leuwih fungsi reformasi domestic ti luar ancaman

Sakumaha nu ayeuna urang pindah kana pos-Cold Perang era, AS jeung rusia pamingpin kudu rethink anggapan dasar ngeunaan kaamanan, ngeunaan kawijakan luar nagri prioritas, jeung kira-kira penting pulitik alignments.

Moscow jeung Washington kudu reconceptualize hubungan maranéhanana. Sanajan henteu deui nu hub vast system kaisar, Moscow nyaéta ibukota Féderasi rusia, nu panggedéna tina lima belas républik ka muncul pikeun kamerdikaan minangka hasil tina USSR sacara demise. Ku kahadéan anak nilik a preponderance urut Uni Soviét sacara nuklir jeung gaya konvensional, ieu téh nu paling kuat, jeung ieu téh richest di daya. Kapamingpinan rusia dina Présidén Boris Yeltsin ieu komitmen pikeun mulang ti Rusia ka Éropa, ka tungtung isolasi ti jawa Barat nu dominan ciri periode Soviet aturan. Ibis prosés dimimitian dina Mikhail Gorbachev, nu acquiescence ka decommunization di Éropa Wétan, ngurangan gaya Soviet di wewengkon, jeung kasapukan ka reunification jerman anu dimaksudkeun pikeun piara Europeanization Moscow sacara kawijakan. Dina interest pursuing 'Éropa ilahar imah,' Gorbachev geus implicitly ditarima mesék umum sosialis satru. Tapi, aya geus sok geus tangtu ambivalence arah Éropa antara Rusia sacara fatwa elite.

Dina pertengahan abad ke, dua competing conceptions crystallized: Slavophiles versus Westernizers.

Nu Slavophiles dipercaya dina kakuatan jeung misi sajarah Rusia sacara Bizantium, Ortodoks Wétan, autocratic tradisi maranéhanana maha agung messianic nasionalisme, persatuan Slavs, jeung perluasan peuntas Eurasia tanah massa. Nu Westernizers pamadegan yén Rusia ieu bagian ti Éropa, albeit dina kurang maju ékonomi jeung pulitik tahap tumuwuhna maranéhanana espoused liberalisasi tina masarakat jeung konstitusional system dimodelkeun dina pangalaman Britania.